Straightdope

straightdope
Wil je weten of Hitler echt maar een testikel had of wanneer de age of aquarius begon??? In deze columns vindt je antwoorden op alle deze weirde vragen !

update augustus 2006: inmiddels wordt je doorverwezen naar de archives maar Straightdope is still going strong. Het is een van de top 100 PC Magazine sites.

It’s true. First we brought you the complete Straight Dope archive. (More or less. See below.) Next we made the archive searchable. Now we present our ultimate achievement–a search engine that actually works! Check it out for yourself. Thanks to Sean Phelan of the Chicago Reader tech staff for making this a work of art.

ICQ

icq.com
Er schijnen mensen rond te lopen op deze planeet zo ontdekte ik laatst die nog steeds niet weten dat miljoenen mensen op deze planeet communiceren via ICQ: een messenger systeem waarmee je direct ziet wie van je vrienden online is. Mijn ICQ nr is 5760649 mocht je uit willen proberen hoe iemand toe te voegen. Daarnaast zijn er lots of leuke gadgets voor ICQ te krijgen zoals skins voor ICQ maar ook een mailinglists, chatlists etc… Het versterkt in ieder geval je closeness met anderen in tegenstelling tot mail.

update augustus 2006: ICQ begon ergens in 1996 en ergens, iets daarna kwam ik het Instant Messenger concept tegen op de ICQ site. Ik vond het een waanzinnig goed concept: direct kunnen zien wie er online is en daar gelijk mee kunnen communiceren.

Ik besloot het niet te willen gebruiken omdat het vrij zinloos was om een tool te hebben waarmee je online je “vrienden” kunt zien, maar niemand anders die je kent heeft dit tool… Een of twee jaren later zag ik dat meer studenten het gebruikten en heb ik mijn ICQ nr aangevraagd, 5760649 is niet heel erg laag maar nog steeds laag genoeg om in mijn icq lijstje een van de laagste nummertjes te hebben.

Op e-bay zijn inmiddels lage ICQ nummers te koop, ik zie bijvoorbeeld 128616 voor $60,-, wie had dat gedacht, als ik dat destijds had geweten had ik voor mijzelf 1000 nummertjes gereserveerd.

In de Instant Messaging markt, is ICQ inmiddels verdrukt door andere concurrenten zoals MSN Messenger, Yahoo messenger e.d. destijds zou ik waarschijnlijk niet geloven dat Microsoft een messenger zou uitbrengen en dat deze ook nog eens ICQ zou kunnen verdringen.

Trillians Gossip

Trillians Gossip
Gossip is een coole intelligent agent tool dat het net voor je afstruimt op zoek naar allerlei hande info , geinige interface moet je maar eens kijken.

update augustus 2006: Tryllian’s ADK is nu open source, ik vraag me af of ik er een z-bay agent mee zou kunnen schrijven.