Postbus 51 wint Usability Award 2002

AMSTERDAM – De voorlichtingssite van de overheid, Postbus 51, heeft de Usability Award 2002 gewonnen. TPG werd tweede en Intermediair.nl eindigde op de derde plaats. De Usability award werd in 2001 gewonnen door NU.nl.

Voor de awards zijn ruim 700 sites beoordeeld in vier categorieen, Shops, Bedrijven, Overheid/Non-profit en Nieuws/Informatie.

In de categorie Shops werd Bol.com eerste, daarmee scoorde de webwinkel beter dan bijvoorbeeld Wehkamp en Piet Klerkx. Bij Nieuws/Informatie was Intermediair de winnaar en de beoordeling van beste bedrijvensite viel in het voordeel uit van TPG.

De prijs voor beste overheidssite en de ‘overall’-prijs, de award zelf, ging naar Postbus 51 omdat de site zeer eenvoudig werkt en erg overzichtelijk is. Criteria waarop de sites zijn beoordeeld, zijn onder meer navigatie, snelheid, de totale presentatie, de werking van hyperlinks en interactiviteit.

De uitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door het bedrijf 2C Communication Consultancy. De prijs is in het leven geroepen om de aandacht voor gebruikersvriendelijkheid van websites te vergroten.