B@@ in Bangkok II

Zo…we zitten nu op de internation airport in Bangkok rond een uurtje of 23.30 en volledige verzadigd na een ontzagwekkend mooie vakantie. We hebben er denk ik alles uitgehaald wat er in deze korte tijd uit te halen viel. Wellicht gaan we nog een keertje terug.

Rond 0:00 gaan we inchecken en dan mogen we nog 3 uurtjes wachten voordat we gaan boarden dus dan nog maar even wat rondhangen in het tax free gedeelte ( ff’tjes mijn slofjes aanvullen).

Vandaag was weer een drukke maar mooie dag. Vanochtend hadden we een lijst gemaakt met behulp van de lonely planet Thailand, het ANWB boekje over Bangkok, de thaise map van Bangkok en de inside guide Bangkok maar die hebben we niet helemaal gecompleteerd.

We zijn begonnen met de hoogtepunten die elke tourist aandoet in Bangkok :
– het koninklijke paleis complex
– de tempel waarin de emerald boedha bewaard wordt
– wat pho

Zondermeer ontzagwekkend mooie gebouw. Torens van goud, enorm enorm veel boedha’s en pagode’s en gewoon heel veel heel mooi. Neem de efteling tot de macht 10 en je hebt een gedachte… Vooral Wat Pho vonden we erg mooi, de liggende boedha ( in een aparte gigantische tempel is erg indrukwekkend. Errug groot, het kostte alleen al moeite om zijn voeten te fotograferen ). Je moet je het hele complex voorstellen als een klein dorp dat vrijwel alleen bestaat uit hoge gebouwen, beeldengallerijeen, boeddha’s, pagode’s en kleinere pleintjes en trapjes. We zijn even gaan zitten in een kleine ‘oase’ in Wat Pho, waar ook allemaal kleine kindertjes les kregen van de in oranje geklede monniken.

Die monniken is de eerste keer raar maar je went er snel aan, overal zie je van die kale mannetjes in het oranje. Net zoals je bij ons de dienstplicht had, heb je hier de monnikenplicht. Het boeddhisme is hier erg ingebed in het dagelijkse leven : elk gebouw heeft wel een klein tempeltje en overal zie je wats (tempels). Als je de tv aanzet lijkt het nieuws vrijwel hetzelfde als in Nederland alleen sluit de nieuwslezeres af met haar handen tegen elkaar en een buigingkje.

Daarna zijn we een boottocht gaan maken over de rivier van Bangkok. Zondermeer iets wat je moet doen als je in deze buurten bent. Langs de rivier zie je overal huizen, en watertaxi haltes, tempeltjes, terrasjes, erg “mooi zeg”. Ik heb ook aldaar een flink deel van een nieuwe 256mb geheugenkaartje volgeschoten. Deze stad is echt te gek. Als je een huisje hebt aan het water met dat magnifieke uitzicht op die gigantische gebouwen en tempeltjes en “de stad” en al die bootjes … lijkt met waanzinnig, achteroverhangend op mijn eigen houten veranda aan het water met daaronder met eigen motorbootje…zucht….

We werden door de watertaxi afgezet bij een halte en konden door een smal bedrijvig straatje naar de flower market gegaan. De chauffeur van de tuk-tuk ( soort motor met aanhangwagentje) zette ons eerst af in het centrum maar we wisten hem al snel duidelijk te maken dat we op zoeken waren naar de markt in het noorden van de stad. De markt was niet echt wat we zochten, wel enorm veel planten en daarnaast een indrukwekkend echte deels overdekte markt : overal wel duizenden verschillende soorten groentes, fruit, vlees, vissen, hoogopgestapelde specerijeen en overal weer andere geurtjes, prachtig. Wel zielig waren de grote emmers met levende schildpadden : emmers vol kleine schildpadjes maar ook her en der een hele grote emmer met een echt hele grote schildpad, pootjes over de rand en je dan zielig zittend aankijkend, beetje sneu als je beseft dat hij wellicht deze avond in een grote pan is beland.

Vervolgens even naar het hotel gegaan want het regende en we waren een beetje nat geworden. Het Royal Hotel in het oude Bangkok is erg aan te raden. Je zit midden tussen alles wat van belang is om te zien terwijl je bij de veel chiquere en nieuwere hotels in het nieuwe Bangkok vooral dicht bij de pubs en nightclubs zit. Dat gedeelte hebben we overgeslagen (bewust).

S’avonds zijn we weer op het advies van de taxi chauffeur afgegaan die ons de avond vantevoren bij dat leuke visrestaurant had gebracht. Deze keer een visrestaurant dat een iets minder uitzicht had : de skytrain en de normale trein. Maar het eten was wederom heel lekker. We konden kiezen uit allerlei uitgestalde vis, deels op ijs en deels in aquariums. Het visje en garnalen wat ik even tevoren nog in de ogen staarde lag korte tijd later op mijn bordje. Beetje zielig, maar wel heel lekker. We hadden op de kaart nog diverse bordjes met groenten erbij gevraagd en uiteraard een litertje singha bier ( dat heel snel werkt ).
Jammer genoeg werden bij dit restaurant de garnalen niet op een tafeltje naast je tafeltje voor je opengemaakt en het vlees op je bord geplaatst en ook werd hier niet (i.t.t. tot gisteren) het servertje op je schoot gelegd maar toch een goed restaurant.

Daarna naar het hotel waar mijn nieuwe armani pak op me lag te wachten. Ik was een beetje bang dat het absoluut niet zou passen of niet zou uitzien maar na een kleine modeshow voor Esmee kwamen we tot de conclusie dat het pak er erg scherp uitzag. Uiteraard heb ik mijn initialen laten innaaien aan de binnenzijde van het jasje en op de zijden hemden. Ook de dassen waren ok. Het jasje was wellicht een beetje te krap in de taille maar dat moeten we in Nederland nog eens een beetje beter laten bekijken door mijn moeder ;)

Nou… heel veel meer te vertellen over Thailand, over wat wel en niet te zien en een hele berg tips over hoe en wat maar dat komt in thailand – de epiloog.

We gaan inchecken en dan 10 uur vliegen. Gelukkig wel met EVA, met Martinair of Transavia zou ik waarschijnlijk nu erg moedeloos zijn ( ongelofelijk idioot dat deze maatschappijen mensen werkelijk 10-15 uur laten vliegen als opgepropte haringen in een ton – heb er echt een rugbreuk van opgelopen twee jaar geleden). EVA beviel goed op de heenreis ik hoop dat de terugreis even aangenaam zal zijn. Ik heb in ieder geval de hitchiker guide to the galaxy maar weer eens meegenomen, dat is goed leesmateriaal voor de 10 uur vliegen.

En ach ja… mocht er iets gebeuren dan lees je het niet hier maar gewoon in de krant :(

B@@ in Bangkok I

- Ingechecked in het Royal Hotel, aangeraden op internet
– erg mooi hotel in deze klasse, schijnt het oudste hotel van Bangkok te zijn
– Wats gezien, stad verkend, Tsjuk-Tsjuk en … pak aangemeten (en gekocht : 100 euro voor een Armani met mijn
eigen initialen aan de binnenkant inclusief twee zijden overhemden en twee stropdassen … ) :)
– Het backpackers area verkend en wat leuke spulletjes gekocht op de markt.
– ge-Big Macced

tot het laatste postinkje vanuit Bangkok

B@@ in Chiang Mai II

Chiang Mai : een bekende ontmoet die hier woont mijn zijn Thaise vrouw, lekker uit gaan eten in een -zoveel je kan eten- restaurant met grill op tafel, erg lekker en gezellig.

Hij vertelde me ondermeer dat investeren in en rondom Chiang Mai momenteel erg interessant is. Voor pakweg 20.000 euro heb je een enorme lap grond inclusief villa ( je leeft dan dus in het paradijs op aarde ).

De volgende dag richting Bangkok vertrokken