Gelukkig Nieuwjaar / Happy New Year

We vertrekken zo dus alvast (voor Kirimati is het al 6 uur nieuw jaar, in Beijing vieren ze het NU en voor u nog 6 uur en nog 18 uur voor Pago Pago):

B@@ wenst u allen een Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2005!

A Happy new year and the best wishes for 2005!

Goede Editors

Hoe lang gaat de discussie al over wat de beste text editor is? 15 jaar, 20 jaar? Sommigen zweren bij VI en anderen doen gewoon ALLES in de editor van Visual Studio. Een lijstje van de editors voor Windows die ik wel eens gedownload heb, ik sta open voor aanvullingen/test:

crimsoneditor (op donatie basis)
ultraedit (35 dollar)
multiedit (200 dollar)
kedit (160 dollar)
vim (op donatie basis)
textpad (24 euro)
boxer (60 dollar)
codewright (300 dollar)
visual studio (99 dollar …1800 dollar)
visual studio express editions (gratis)
ED (170 dollar)
gnu emacs (gratis)
notetab (5-10 dollar)
qedit (100 dollar)
crispedit (150-250 dollar)
vedit (80 dollar)
hds pad (20 dollar)
editplus (30 dollar)
notepad (gratis bij windows)
programmers notepad (op donatie basis)
editpad (40 euro)

maar zie ook wikipedia

Giro 555 direct van mijn salaris af

Wellicht ook een idee voor andere bedrijven:

Ik kreeg van mijn werkgever een e-mail met daarin een knop : €10,-, €20,-, € 50 of een ander bedrag. Wanneer je daarop drukt wordt het bedrag automatisch van je netto salaris in januari afgehouden en op 555 gestort. IBM blijft een fantastisch bedrijf om voor te werken zelfs je giften worden geautomatiseerd :)

Ik had enkele dagen geleden al rechtstreeks €100,- gestort maar ik heb nog maar een keer op het knopje €50,- gedrukt, ik zie de hele dag stapels lijken voorbijkomen op filmpjes op internet en op tv en tsja…het is het enige wat ik kan doen.

Maar ik heb inmiddels begrepen dat er nog een wereldwijde en landelijke actie aankomt en dat er vervolgens nog heel veel meer geld nodig is…dus we zullen nog maar even een potje over houden. Ik hoop dat ik de €20 miljoen win in de staatsloterij. Ik vraag me trouwens af of ze daar nou niet gewoon 10 miljoen van kunnen maken, dat is toch al een enorm bedrag, en dan de overige 10 miljoen op 555 kunnen storten.

Vermiste Nederlanders in Azie

Tsja waar moet je dan beginnen met zoeken en posten en heeft het eigenlijk zin? Ik weet wel dat als ik iemand in mijn nabijheid zou kennen die daar zat dat ik waarschijnlijk al twee dagen geleden in het vliegtuig zou zijn gestapt om daar te gaan zoeken…in zo´n omgeving is het iedereen voor zichzelf dus een mooie internet site met alle foto´s van gevonden personen e.d. zul je niet zo snel vinden.

Ik zou de touroperater contacteren, lokale touristguides en hostesses van de reisorganisaties bellen, mailen, zoveel mogelijk op lokale irc en internetsites posten…en lokaal alle backpacker cafes en plaatsen nagaan met de lonely planet in de hand, de hotels in de omgeving nabellen, alle nog bestaande rip body´s nalopen, iedereen aanklampen die ik tegenkom, regelmatig contact houden met nederland, hier kun je toch niets behalve afwachten en wie het hardst schreeuwt…en wie weten hebben de andere zoekenden aldaar nog goede tips.

Wat ik me het meest afvraag is waarom er geen grote banner op www.hotmail.com staat met een link naar een messageboard of foto´s. Op de een of andere manier gebruikt vrijwel elke backpacker hotmail en wellicht hebben andere mensen de gezochte persooon gezien.

Uitbreidingen op Monopoly

Gisteravond tot een uur of 04.00 gemonopolied (hoe schrijf je dat?) ge-monopoly’d? gemonopolyd? bij Ray in de Nijmegen versie. We grapten al dat als we ooit kinderen krijgen dat ze raar opkijken als iemand “naar de Kalverstraat” moet i.p.v. naar de “St.-Annastraat”. We gebruikten de volgende (veelgebruikte) house-rules op de standaard regels:

1. Als je OP start terecht komt krijg je het dubbele bedrag uitgekeerd dus € 400 i.p.v. € 200, dat geldt ook bij de kaart “ga terug naar start”.
2. Alle inkomensten uit de “kans”- en “algemeen fonds” kaarten komen terecht in “vrij parkeren”, Wanneer iemand daarop terecht komt krijgt hij de pot. De bank zorgt
dat er altijd een minimum van € 20 in die pot ligt. Ook de € 50 om je vrij te kopen uit de gevangenis gaat in die pot.
3. De eerste ronde (dus alle zetten voordat je door start gaat) mag je niets kopen. Als je de 1e ronde in de gevangenis terecht komt heb je pech.

In een eerder spelletje hadden we nog de volgende regel:

4. Er mogen pas bezittingen gewisseld worden tussen spelers onderling wanneer alle straten verkocht zijn (die is een beetje flauw omdat je niet kunt anticiperen op de situatie).

Wanneer er nog vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het wel :)