Skype In

Naast het bellen naar elk telefoonnummer met skype (het zogenaamde skype-out), is er nu ook de beta van skype-in (beta), hiermee kun je een telefoonnummer “huren” voor 30 dollar per jaar (inclusief voice-mail) waarop mensen je kunnen bereiken. Op dit moment (beta) kun je slechts nummers kiezen uit de VS, Frankrijk, Engeland en Hong Kong.

Dit is natuurlijk een erg mooie ontwikkeling, de Nederlandse nummers volgen binnenkort en dan neem ik een account, wellicht nog een skype-phone eraan en ik betaal 30 euro per jaar tegen nu rond de 50 euro per maand (exclusief 1 cent per minuut belkosten). Het leuke is ook dat je zelf het telefoonnummer kunt kiezen, dus je moet er snel bij zijn als Nederland toegevoegd wordt. Op dit moment is er nog slechts 1 (!) engels nummer beschikbaar :020 8816 8237 … dus ik ben me aan het in houden om dit ZEER schaarse product nu niet voor 30 dollar te registeren. Maar ook 8199 0616 (in Hong Kong) is leuk: de laatste 4 cijfers zijn mijn geboortedatum (alleen kost dit jullie 38 eurocent per minuut om mij te bellen…

Mijn skype voicemail account hield op per 15 april. Ik zou hier € 15 voor moeten betalen voor 1 jaar voicemail. Een telefoonnummer INCLUSIEF voicemail kost me €30 per jaar. M.a.w. : voor €15 extra krijg ik een telefoonnummer erbij. En tsja…voor dat geld wil ik best wel een van de eersten op deze planeet zijn met een skype-in telefoonnummer als “first adapter” :) . Het gekke is dat er € 34.50 ingehouden wordt (BTW denk ik)… heel even over nadenken.