2 nieuwe domeinnamen

Ik logde weer eens in op mijn webhostaccount (van deze site) en zag dat de domeinmanager actief was en ik nog 2 gratis domeinnamen mocht uitkiezen …. HEY! Oke dat wordt natuurlijk weer even nadenken, wow. Hmmm.. wellicht dat ik leau.biz en leau.us ga registreren…of gewoon iets heel geks of iets commercieels …hmmm…ff nadenken.

Einde NPS

Vrij vaag dat nieuwe omroepplan, terwijl ik me steeds meer irriteer aan de hoevelheid stomweg stupide (rechtse) programma’s op de commercieele omroep voor de doelgroep en steeds vaker op de NL1,2,3 of Discovery te vinden ben streept onze regering in de publieke omroepen en daarmee verdwijnt de NPS en daarmee een heel stel goede programma’s. Wat bedoel ik met stupide? de verkeerde onderliggende boodschap en geprimede Berlusconi platvoersheid.

Ik snap dit niet. Ik denk dat er ergens in de achterkamertjes deals zijn gemaakt tussen verschillende invloedrijke personen die enkele jaren geleden al aangaven dat er gesnoeid moest worden in de publieke omroep, u weet wie ik bedoel, en een van de uitkomsten was het strepen in de publieke omroep. In principe is dit ook mijn belastinggeld dus ik wil dit eigenlijk liever niet. Kan ik dit ergens aangeven? Wat moet ik met al die domme zooi op mijn tv? Leven we soms in het nieuwe neo propaganda tijdperk waarin de burger eenzijdig geinformeerd dom gehouden moet worden (dat kan) door gerichte commerciele programma’s?

Echt heel erg triest, ergens voelt dit als de laatste hoop die nu ten onder gaat om er nog wat van te maken. Een soort beschermende dijk die nu doorgebroken wordt.

De beste camcorder voor rond de 600 euro

Tsja… met het baby’tje op zicht willen we een camcorder kopen. Het budget hiervoor is al deels tijdens mijn verjaardag tot stand gekomen, waarvoor dank! We zijn niet op zoek naar een -watch out Tarantino- videocamera, maar een simpel “we willen de eerste baby pics op film” camera. En het budget ligt rond de 600 euro.

CNET zegt: de CANON ELURA 90
Aangezien ik echt *zip* verstand heb van camcorder ben ik het NET maar opgevlogen, op de een of andere manier start ik dan altijd bij cnet alwaar de Canon Elura serie definitely als editors choice staat. Voor de budget EN compact camcorders staat de Canon Elura 90 als #1 keuze met een score van 7.0 Voor de home movie camcorders staat de Panasonic PV-GS250 als #1 keuze met een score van 8.0 maar de Canon Elura staat hier op #3. Ergo: volgens mij moet ik de Canon Elura 90 hebben. In de SONY reeks staat er maar een model in de lijst : de Sony Handycam DCR-PC109 en daar twijfel ik dan ook wel over omdat ik die naam ook vrij vaak voorbij zie komen.

Camcorderinfo.com zegt: de Panasonic PV-GS150
Als ik dan in Google “camcorder” invoer krijg ik bovenaan de site camcorderinfo die dan weer niet zo positief is in zijn riview over de Canon Elura 90 maar zelfs de voorkeur geeft aan de goedkopere JVC GR-DF550, in de “rated 2005 lijst” staat de PV-GS150 op #2 plaats (de 1e is boven mijn budget) terwijl de Canon elura 85 nog hoger gerated wordt dan de Canon Elura 90 (op #9, nog altijd niet slecht). Waar de Elura 90 maar 1 CCD heeft, heeft de GS150 er 3 (!) dus qua kwaliteit veel beter.

nog maar eens wat verder zoeken…

Daily Zeitgeist from Flickr (beta)

With the Daily Zeitgeist from flickr you can get the latest photos uploaded or a selection you choose yourself. (Flickr is a service where you can upload photographs and order them by tags, it allows you to easily blog pictures and search other photos by tags).

get it here !