Hoeveel is mijn auto waard?

Hoeveel is mijn Ford Focus Wagon waard? (Ford Focus WAGON 1.8TDCI 66/90 Collection, 2001, 22000 kilometer, Diesel)

update: er komen nog steeds bezoekers naar deze link, dus even de tip: op zomoto.nl (GRATIS) krijg je echt een heel erg uitgebreid rapport inclusief grafiekjes e.d. het is wellicht even zoeken in de interface maar dan zijn alle onderstaande sites te gebruiken als aanvulling. Ik vond die site pas veel later na deze blogpost. Desalnietemin is onderstaande lijst handig.

nog een tip, als je op winparts het kenteken invoert van je auto krijg je de lijst van onderdelen, ook handig voor de waarde van de losse onderdelen:

Poging 1: de ANWB koerslijst: helaas ben ik geen lid dus ik kan het niet checken, iemand wel lid die me de prijs kan doorgeven?

Poging 2 (GRATIS): de autoweek carbase geeft me een lijst maar niet de 1.8TDCI Collection uitvoering, ik neem dus maar de reguliere trend uit 2001. Deze geef dan 6200 EURO. Omdat het een luxere uitvoering betreft met accesoires zal dit dus een hoger bedrag zijn.

Poging 3: De auto telegraaf autocheck heeft ook al niet de 1.8TDCI Collection dus ik neem weer de 1.8TDCI Trend, dit kost echter 4.95 euro, dit sla ik even over omdat ze niet precies mijn model tonen.

Poging 4: De autoveiling is een programma waar ik een abbo voor moet afsluiten dus nogo

Poging 5 (GRATIS): Op eurotax moet ik een formulier invullen en deze geeft me een mooi lijstje terug maar wederom staat mijn specifieke versie er niet in, ik zie wel voor het eerst de 1.8 TD Collection uit het juiste jaar maar… ik heb een TDCI en geen TD. Anyway, deze geeft me een verkoopwaarde van 9140 EURO bij 84564 kilometers. Ik zit natuurlijk op ruim het dubbele hiervan dus ik kan me goed voorstelen dat ik dan ook rond de 7000 uitkom.

Poging 6: Op inruil-waarde kun je voor 6 euro de waarde van je auto laten bepalen, dat stel ik maar even uit.

Poging 7: De autotelex is niet voor mij als particulier beschikbaar, maar ik heb van horen zeggen dat deze rond de 5500 EURO uitkomt.

Poging 8 (GRATIS): Zoeken via veilingkijker geeft me prijzen VAN 6.450 EURO TOT 20.000 EURO

Ik denk zelf dat 7000 euro een realistische waarde is, ziedaar dan ook mijn Marktplaats advertentie

Huizensites

Tsja, nu maar eens even focussen op onze huizenjacht…eens ff wat linkjes zoeken…

funda, iets van 60 procent van alle te koop staande woningen
dimo, ook een grote maar veel minder woningen dan op funda
zah, zoek alle huizen, pretendeert 100 procent van alle woningen te tonen, in de praktijk is dit niet zo maar nog altijd veel interessants
era, soms wat meer info dan op funda, prijzen verschillen soms
locasa, een tooltje waarmee je door veel huizensites offline kunt scrollen, erg handig.
vbo, de VBO makelaar

makelaarscombinatie, je kunt er een gratis zoekopdracht plaatsen
housemarket4all, enkele woningen

besteld: Toyota Avensis 2.0 Wagon

Vers besteld: de Toyota Avensis Wagon 2.0, auto airco met gescheiden kilmaatzones, trekhaak incl. stroomvoorziening, parkeersensor/hulp, leren stuurwiel en pookknop, cruise control, dashboard met carbonlook, zelfdimmende binnenspiegel, regensensor voor ruitenwissers, electrisch bedienbare ramen achter, aluminium dorpelbeschermers, mistlampen voor, verwarmde elektrisch inklapbare spiegels, 17inch lichtmetalen velgen, roofrails, portiergrepen in carrosseriekleur, achterspoiler op wagon, abs, ebd, vsc, trc, ba, whiplash injury lessening system, kinderslot, ISOfix veiligheidssysteem voor kinderzitjes, heel veel airbags incl knie en curtain, multiinfo display (audio, gemiddelde snelheid, gemiddeld en huidig brandsoftverbruik, buitentemperatuur en tijd), en de kleur is… zwart.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Daarom te koop: Ford Focus Wagon, collection edition (even op googlen), 1.8Tdci, iets meer dan 200.000 kilometers op de teller, afneembare trekhaak, blauw, APK gekeurd 3 dagen geleden, altijd trouw zijn beurtjes gehad, rijdt erg lekker, veel plezier van gehad de afgelopen 5 jaar, vraagprijs: uhm… in ieder geval meer dan 5000 euro, moet ik me nog even in verdiepen.