Atheisten worden door de Amerikanen in de laagste klasse ingedeeld

Atheisten zijn in Amerika een minderheid waar Amerikanen hun kinderen het minst graag aan zouden willen uithuwelijken. Atheisten worden door de Amerikanen in de laagste klasse ingedeeld: beneden de moslims, homosexuelen en andere minderheidsgroeperingen. Atheisten, die in de VS een geschatte minderheid van 3% hebben hebben dus duidelijk te kampen met een imagoprobleem.

Het is echt heel scary wat er gaande is in de Verenigde Staten, een soort nieuw christelijke fascisme en McCarthy tijdperk is intgetreden. Atheisten worden gedwongen groepjes te vormen van freethinkers en worden belaagd. Daar waar wetenschappers zich niet eens kunnen voorstellen dat evolutietheorie en dna mutations uberhaupt questionable zijn wordt je in de Verenigde Staten bedreigd als je deze ideeen uit en de lijnen trekken zich rechtstreeks door het witte huis. Een grote brainwash en propaganda strijd. Zie ook de tocht van Dawkins langs de bible belt in the root of All Evil (1) en the root of All Evil (2) (erg goed, eyeopener).

Het lijkt me dat het grootste deel van de wereld zijn ogen sluit voor dit probleem dat ook wel eens ons probleem zou kunnen worden. Wat doen we hieraan of is het al te laat?

The Root Of All Evil Pt 1

Richard Dawkins is astounded that religious faith is gaining ground in the face of rational, scientific truth based on hard evidence.

In this two-part Channel 4 series, Professor Richard Dawkins challenges what he describes as ‘a process of non-thinking called faith’.

Part 2 can be found here: http://video.google.com/videoplay?docid=-8239331458224461127

It is such a relief to see a documentary like this, probably one of the best i ever saw.