Een verse XP

Vanmiddag even naar kantoor gereden om mijn laptop te laten inrollen met een “verse” xp. Ik door de jaren heen langzaam wat probleempjes opgebouwd en hier zit ik nu met een complete mooie verse installatie!

Tsja…en je weet wat dat betekent, herinstalleren van de broodnodige essentiele tools! Ter lering en informatie voor mijzelf dan maar eens een lijstje van dingen die ik installeer:

1. de HTC Universal USB modem driver (maar hij staat ook op de CD die je bij de MDA Pro krijgt). Dit is een beetje de amateur versie van connecten. Je kunt ook connecten via bluetooth en naar mijn ervaring blijft de connectie dan op de een of andere manier stabieler, helaas is de cd met deze driver (en active sync en outlook) overgebroken en heb ik deze nog steeds niet ontvangen van T-mobile. Anywayz ik kan nu connecten met het Internet (230 kbps), helaas valt de verbinding om de pakweg 5 minuten weg, ik vraag me af of de T-Mobile helpdesk me daarbij zou kunnen helpen, morgen eens bellen, in het verleden was dit niet zo, dan kan ik rustig de hele dag online blijven met het ding, dus ik denk dat het aan de usb driver ligt versus simpelweg connecten via bluetooth via de “normale” driver…kortweg: online!

2. Total Commander, absoluut my center of the pc universe (tegenwoordig, na de norton commander na pc tools). Gisteren was ik nog wat aan het klooien met mijn usb connectie en ik dacht: ik gooi gewoon alle usb zaken weg in “apparatenbeheer”, dan worden ze wel opnieuw gedetecteerd en goddamn ik krijg geen enkele usb hub meer terug, nergens op mijn hd whatever drivers te vinden. Met andere woorden: ik kon zelfs mijn externe harde schijf niet meer aansluiten en dat is vrij lastig als je ettelijk gigabytes moet backuppen… dan maar de old-fashioned way: mijn andere laptop aangesloten via een speciale parallele kabel (dat was even goed zoeken in de boxen met kabels, vroeger draaide je die draadjes nog zelf om) (crosscable is het vorige leven van de nulmodem kabel)(man, zeker 12 jaar geleden of meer dat we hiermee speelden) en dan via Total Commander een connectie hiermee opgezet en de backup overgeblazen. Lang leve Total Commander, life saver. Dan nog even de 3 configuratie files teruggezet en al mijn ftp connecties zijn weer beschikbaar in TC. Very good, ik kan weer connecten naar mijn empire van webhosts/sites (vanaf deze laptop). Ik moet alleen nog eens uitzoeken hoe ik kan zorgen dat ik alle .ini files in de Total Commander dir kan bewaren in plaats van in de Windows dir.

3. Omdat ik u toch graag wil bloggen, dan maar gelijk eventjes Windows Live Writer gedownload en geinstalleerd. Ik zou het online kunnen doen maar aangezien ik om de 5 minuten de connectie verlies is een offline blogtool toch handiger. De download en configuratie verliep vlekkenloos en … *bedankt microsoft* … wow! het menuutje met categorieeen is in deze puntrelease scrollable. Wat grappig! Dat was iets wat ergens in mijn hoofd zat om eens te melden, mooi zeg. Toch vrij ongelofelijk dat ik Windows Live Writer, ondanks zijn beta status nu als 3e essentieele tool op mijn lijstje zet, maar het is gewoonweg een erg gaaf blogging tool.

4. Dan maar eens een browsertje downloaden aangezien al die nieuwe explorer windows ook gaan irriteren. Tot mijn grote verrassing zie ik dat Firefox 2 uit is… je bent wat weekjes offline en dan is dat toch gaaf om te zien, ook al heb ik eerder gelezen dat er eigenlijk niet echt veel essentieels is veranderd. ff downloaden… “wilt u er uw standaard browser van maken?” JA! Gelijk bij het opstarten was de connectie alweer down dus maar weer connecten (voor de 10e keer tijdens het typen van dit stukje, dadelijk maar eens info@t-mobile.nl mailen). Mooi zeg. Firefox launched. Eens kijken…welke extensions waren nu al weer essentieel, gelijk maar eens een stel installeren, surfen door de add-ons en extensions lijst is sowiso altijd erg leuk omdat het zo verleidelijk is om al die dingen gewoonweg te nemen, maar laten we ons beheersen!
a) de stumble-upon extension toolbar, hell ik betaal niet voor niets 20 dollar per jaar voor mijn lidmaatschap!
b) aging tabs, ok, ik kwam hem tegen, beter idee dan colorized tabs eigenlijk, eens proberen hoe dit aanvoelt.
c) de google toolbar, altijd handig
… enz..

5. Irfanview, een miljoen downloads per maand cant be wrong, ik kan niet zonder dit kleine image preview en bewerk tool eerlijk gezegd, ook t.b.v. blogging, ook ff geconfigureerd in total commander als standaard image preview tool.

6. Het volgende noodzakelijke is CodeWalletPro, aangezien ik hierin alle wachtwoorden voor echt ALLES heb zitten. Maar omdat ik nu voor de 50e keer disconnected ben en weer moet connecten heb ik er even genoeg van voor vandaag.

Update over mijn Orange ADSL connectie

Zoals het ernaar uitziet gaat het nog wel enige weken duren voordat ik weer aangesloten ben op mijn Orange ADSL lijn en dat is vrij vervelend, zeker voor zo’n persoon als mij die eigenlijk zowat online leeft. Gelukkig kan ik nog met mijn t-mobile mda pro als modem connecten met 230 kbps over UMTS, enige vervelende is dat de connectie er om de 5 minuten uit ligt en ik weer opnieuw moet connecten, surft dus ook niet reuze leuk, ik moet daar ook maar eens even induiken, maar god wat ben ik blij met mijn T-mobile UMTS account, dit heeft me al vele keren “het leven gered”.

Ik zal nog even het Orange ADSL verhaal vervolgen ( deel 1 staat hier ):

Nadat men mij vrijdag 29 september had beloofd dat men mij zo spoedig mogelijk door de afdeling attentie zou laten terugbellen (en ik geloof dit meteen natuurlijk aangezien ik verwacht dat dit gelogged wordt in een of ander systeem) heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de dinsdag erna teruggebeld.

De persoon aan de andere kant was welwillend maar zag niets in zijn systeem van een eventueel terugbellen naar mij (ZUCHT!), ik werd teruggezet in de queue met het verzoek een aantal keuzetoetsen te toetsen om bij de afdeling attentie te komen.

Daar aangekomen kreeg ik iemand aan de lijn die toch de oplossing bood (eindelijk!) : ik zou gewoonweg op het nieuwe adres bij KPN zelf een nieuwe lijn moeten aanvragen en zodra ik deze had moeten terugbellen naar Orange waarna alles geregeld zou worden. Orange zou dan deze aanvraagkosten voor zijn rekening nemen zoals in eerste instantie beloofd. Op dat moment had ik willen bloggen: yes! even doorzetten maar het is gelukt. ze doen wat ze beloven. mooi!

In de week van 9 oktober kwamen we dan in het nieuwe huis en de nieuw aangevraagde KPN lijn werkte vanaf het 1e moment, dus gelijk maar Orange bellen om dat goede nieuws door te geven zodat ze me snel weer zouden kunnen aansluiten op mijn ADSL connectie. Ach en wee, ik belde 0900-9515 en kreeg iemand aan de lijn aan wie ik het verhaal weer opnieuw moest uitleggen. De verhuizing leek hem geen probleem maar tjsa die kpn lijn “ontdubbelen” (nieuw woord geleerd) dat leek hem toch echt heel sterk. Dat kon immers pas na 1 jaar. Aha, een nieuwe blokkade! Volgens deze persoon kon dat helemaal niet. “dat ging Orange echt niet doen”. Ik moest dan maar zowel voor mijn oude adres de lijn blijven betalen als de voor het nieuwe adres de nieuwe lijn betalen.  ARGH! Ik vertelde hem dat ik de afdeling attentie had gesproken (zie hierboven) en dat bovendien ettelijke maanden geleden ik een collega van hem zelf verteld en voorgesteld had dat ik maar beter geen telefonie kon aanvragen voor die paar maanden maar dat zij zelf stelden dat ik dit gewoon kon doen en dat de kosten voor Orange kwamen. Hij besloot om de verhuizing in gang te zetten en mij in queue van de afdeling attentie te plaatsen, goed geen probleem.

(druk op toetsen, geen idee waarom ze je niet direct doorschakelen) aangekomen bij de afdeling attentie (lees goed: dezelfde afdeling als in het stukje hierboven, die me beloofd had dat na het aanvragen van een nieuwe kpn lijn alles goed zou komen door een simpel telefoontje): “NEE HOOR MENEER ik heb geen idee waarover u het heeft ik kan u echt niet verder helpen”…… (geloof je dit?) … hij gooit me terug in de queue om het te bespreken met een andere afdeling … en wat gebeurd er ….

tuut, ik zit weer aan de lijn met dezelfde 1e persoon, “oh.. ja hallo, ow… tsja… ik dacht dat de afdeling attentie u wel verder kon helpen… tsja ik ga dit even uitzoeken en dan bel ik u zo spoeding mogelijk terug”. Ik ben iets wijzer geworden en alhoewel het niet in mijn karakter zit durf ik te vragen wanneer hij me dan gaat terugbellen: ” vanmiddag nog en anders gelijk morgen (lichtelijk geirriteerd)”. En al weer geloof ik deze medewerker van de Orange helpdesk dat hij me daadwerkelijk gaat terugbellen.

18 oktober woensdag (dacht ik) bel IK terug (aangezien ik totaal geen bericht gekregen heb). Ik spreek Rachel die ik al eens eerder aan de lijn heb (ik denk dat ik een organisatie diagram kan maken onderhand), zeker een vriendelijk persoon die e.e.a. nakijkt en ziet dat het blijkbaar in de handen is van “de technische dienst” en dat deze mensen mij een brief gaan sturen MAAR gezien de “complexe situatie” zal dit zeker niet binnen 3 weken zijn…. Omdat ik nu toch in het belcircuit zat gelijk maar even gevraagd of het nou mogelijk was om mijn vpn connectie werkend te krijgen met een Orange Livebox. Het komt erop neer dat ik dit bij mijn bedrijf zou moeten navragen, maar dan kom ik in een vicieuze cirkel. Ik heb zelf al gelezen dat alleen vpn op ip-sec ondersteund wordt en ander heb je pech, daarnaast moet je dan een groot aantal poorten open zetten in de firewall in je livebox, kom ik later nog wel eens op terug.

U hoort het luitjes, woensdag 8 november is de MINIMALE termijn dat ik een brief ontvang waarop ik hoor hoe en wat. Ik ben toch een beetje geirriteerd moet ik zeggen, voor de rest van mijn verhuizing volstaat 1 simpel briefje of telefoontje maar voor de Orange ADSL heb ik meer dan 10 keer moeten bellen om niet eens te weten wat er nu gaat gebeuren en dat terwijl mijn ADSL connectie voor iemand als mij toch echt vrij essentieel is ondertussen.

Ondertussen is mijn t-mobile umts connectie weer gestopt (het lampje Receive Data op de WModem licht niet op) dus deze weer even aanschoppen en dan deze bloggen, ik hoop dat ik u dit jaar een teken van online leven kan geven.

UPDATE:

Op 18 november kwam er een brief dat ik vanaf die datum aangesloten zou worden. Jippie!

UPDATE 2:

Vandaag (7 November) kreeg ik een voice mail van Orange waarop ik hen terugbelde, na 2 keer proberen kreeg ik iemand aan de lijn die een en ander opzocht en me meldde dat het NIET mogelijk is om ADSL aan te sluiten op mijn adres. Volgens deze persoon een rare situatie die hij nog niet eerder heeft meegemaakt: er zit blijkbaar een glasvezel kabel tussen mijn centrale en mijn huis ???

Ik vroeg hem wat er nu gebeurde. Wel… mijn abbonnement was afgesloten en ik moest dus maar op zoek naar een andere provider.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRFFFFFFFFFFFFGGGGGGGGGGH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Verhuizing: Moe!

Poe poe… maandag getekend, direct erna de ikea, praxis, e.d. ingedoken, eerste dingetjes gedaan, maarten opgehaald, dingetjes, volgende dag met mijn ouders de woonkamer geverfd, plafond (ik heb een blaar!), deuren en een start gemaakt met het behangen van maarten’s kamertje, savonds esmee naar utrecht om maarten op te halen, ik tot 22.00 met remco een aantal lampen opgehangen, vandaag met cindy, mijn ouders en jeffrey de buitendeur gelakt en het raamkozijn, de woonkamer wanden compleet gedaan en maarten’s kamer helemaal klaar gekregen qua behang… esmee naar utrecht om maarten te halen, ik savonds meegereden met mijn ouders die me hier hebben afgezet, ben echt MOE! Daartussendoor nog wat verhuisdingetjes. De kpn aansluiting geeft geen signaal ook kut dus ik ben vanaf morgenavond *lijn-loos*, dus dan is het -einde adsl- (voorlopig), kweetniet waneer ik mijn computer ruimte opgetuigd heb (ik moet nog een stroomkabel doortrekken).

morgen dan nog maar eens de laatste restjes in de woonkamer doen (2e keer de kozijnen, 2e keer stukje wand, gangportaal, dingetjes) (helaas maar met zijn twee-en), dan terug naar Utrecht, alles inpakken (dat wordt nachtwerk) en vrijdagochtend, iets over zessen staan de verhuizers voor de deur voor een lange sjouwdag, dit weekend komen dan remco en mireille helpen om e.e.a. op zijn plaats te zetten en ik hoop nog wat lampjes te doen en her en der nog wat andere dingetjes (alle andere kamers dus). Morgen komen ook de ouders van esmee die maarten meenemen voor vrijdag, zaterdag en zondag.

Het lijkt straightforward maar man, wat ben je lang bezig met simpelweg 1 woonkamer te verven, 2 volle dagen en dan morgen nog een beetje, ik ben absoluut blij met de hulp, fantastisch dat remco na zijn werk mij s’avonds nog geholpen heeft met de verlichting, dat cindy maandag de gehele dag op maarten heeft gepast en vandaag de gehele dag gezwoegd heeft op het lakken van de kozijnen. Mijn ouders zijn ook tot op het naadje gegaan en het plafond en het behang zien er picobello uit (en dan weer 3 uur terug naar mestreech). Fantastisch dat ze kwamen aanzetten met alle 10 liter potten verf, behang, kwasten, ladder, dozen andere spullen, vlaai (!) en vooral: veel tips! Ook heel leuk dat Jeffrey (peetoom) opeens opdook en ook heel veel heeft gedaan. Het is niet alleen “het werk” maar vooral (voor mij) het psychologische gevoel dat je er niet alleen voor staat in een vreemde nieuwe buurt in een groot leeg eng nieuw huis waarbij de hoevelheid “todo” dingen je overstelpen.

Nog een lange weg te gaan lol! (p.s. maarten heeft een slechte week en huilt net zo lang tot hij (uiteindelijk)(dan maar)tussen ons in slaap valt…waardoor wij niet echt aan slaap toegekomen zijn en scotty is begonnen met het plassen op ons bed en op andere plaatsen, ik denk vanwege de verhuisdozen of weet-ik-het, bed verschonen om 02.00!… zzzzzzzzzz).

ed…zzzzzzzzzzzzzzzzzz…meer structureel blogje volgt nog wel.

Is Putin the Anti Christ?

I read about the murder on Anna Politkovskaja and while surfing the Internet for background I stumbled upon revelation13: Is the Antichrist Russian President Putin? In this story, among  others, they refer to “The Arnolfini Marriage”, a painting by Jan Van Eyck (1434) (as shown on the left).

As you can see the man on the picture has a very high resemblance to Poetin and the wife has a “horn”. There are also all kind of symbols in the picture like the mirror with christ symbols, basically saying “reverse – christ”.

I did some more image thingies on the painting.

One thing i did was reverse the picture and scan for edges (basic irfanview plugins), which actually gave me this very scary dragon in the woman’s clothing:

 

I am not that handy with imaging tools, but this one is simple, just take a copy of the painting found anywhere on google, e.g. here, then reverse it and press “effects > edge detection”.

As you can see you get this monster with 2 horns, clear eyes, horseshape head, lots of mean teeth, doublewings and it appears to be coming out of some kind of shape (the white lines), also there is some kind of column next to it, appears to contain some kind of symbols, and he is raising his hand but the thumb is on the wrong side.

Weird…lol!

 

 

 

 

 

dragon

So ok mayb im crazy but I DO see clearly a dragon in there and before that dragon there is some kind of 3d drawn statue looking ancient like south american or something.

 

 

Everyone on Big Brother would mean World Peace

I have been blogging for the past years about an idea I want to let become reality: wear a GPS device wherever I am and display my locations 24hrs on the frontscreen. The only problem in the past were the costs but with e.g. my PDA with flatrate UMTS and a connected GPS thingie this would be simple. It’s getting closer…

I also found this device which does exact the same thing but I’m not willing to pay $1000 (yet).

And since this idea is almost reality and probably in a year time some Bloggers will display their GPS coordinates on a map and become the first Internet Big Brother personalities I want to extend the idea further: I want to add voice and video streamed along with it. Meaning I want you not only to see where I am but also hear everything I hear and see everything I see.

If I am on vacation and see the nicest panorama’s you will enjoy this too. When I am at a bar at night and have some fun you will see this too. But you will also hear and see all the sad things I see and hear. Wouldn’t that be so great?

I know you think I am crazy. But let me extend the idea a little bit further and maybe you will see what I am trying to achieve in the end: If this prototype works and is cheap enough we could give the BigBrotherDevice to people who are oppressed, in fear of others, people in warzones, people in dictatorships, children who are beaten, woman and men who in whatever place in the world have to fear others and so on.

Meaning: noone will have to die or have fear or be afraid alone and forgotten any more. And yes I am talking about everyone: people who get murdered, people who get slaughtered, people who have to stand oppression or simply live in a bad neighborhood and are afraid of going on the streets or even people who suffer some kind of discrimination now and then: everyone will hear and see what they hear and see, or little children who are terrorized on their schools, everyone will hear and see what they hear and see and see where they are.

When everyone will wear the device everything will be transparent. No secrets any more and greater patterns will be revealed (since hidden trends can be aggregated and explained). Maybe I can blog about that one later.

So … you are fond of your privacy right? Let’s first save ALL of humanity and then talk privacy. Yes YOU will still be killed, slaughtered, terrorized, discriminated, mugged, humiliated but at least someone will hear and see you scream.

 …

Lifeblogging will really become lifeblogging. And the funny thing is… when only a percentage of people would wear the device…they would record the other percentage of people automatically. So, welcome to the new world.

… chapter I

In chapter I Cogmios’ lifeloggers will assemble the device: glasses or lenses, wearable devices, various network technologies and leverage on all existing infrastructure including some new handy algorithms. At the same time it will be frontpage news and a novel way of life and some kind of curiousity.

… chapter II

In chapter II the devices will be smuggled to places were there is fear. At the same time there will be regulations on lifelogger devices, bars and companies will have contracts and signs reading “lifelogger devices forbidden”. Countries will track down lifeloggers but hey… at least they will be caught “live on screen”.

… chapter III

When chapter III will be reached storage will be almost unlimited and bandwith and connectivity almost infinite. Lifelogs in restricted areas will be stored and transported and people’s complete lives will be archived.

… to be continued