Een verse XP

Vanmiddag even naar kantoor gereden om mijn laptop te laten inrollen met een “verse” xp. Ik door de jaren heen langzaam wat probleempjes opgebouwd en hier zit ik nu met een complete mooie verse installatie!

Tsja…en je weet wat dat betekent, herinstalleren van de broodnodige essentiele tools! Ter lering en informatie voor mijzelf dan maar eens een lijstje van dingen die ik installeer:

1. de HTC Universal USB modem driver (maar hij staat ook op de CD die je bij de MDA Pro krijgt). Dit is een beetje de amateur versie van connecten. Je kunt ook connecten via bluetooth en naar mijn ervaring blijft de connectie dan op de een of andere manier stabieler, helaas is de cd met deze driver (en active sync en outlook) overgebroken en heb ik deze nog steeds niet ontvangen van T-mobile. Anywayz ik kan nu connecten met het Internet (230 kbps), helaas valt de verbinding om de pakweg 5 minuten weg, ik vraag me af of de T-Mobile helpdesk me daarbij zou kunnen helpen, morgen eens bellen, in het verleden was dit niet zo, dan kan ik rustig de hele dag online blijven met het ding, dus ik denk dat het aan de usb driver ligt versus simpelweg connecten via bluetooth via de “normale” driver…kortweg: online!

2. Total Commander, absoluut my center of the pc universe (tegenwoordig, na de norton commander na pc tools). Gisteren was ik nog wat aan het klooien met mijn usb connectie en ik dacht: ik gooi gewoon alle usb zaken weg in “apparatenbeheer”, dan worden ze wel opnieuw gedetecteerd en goddamn ik krijg geen enkele usb hub meer terug, nergens op mijn hd whatever drivers te vinden. Met andere woorden: ik kon zelfs mijn externe harde schijf niet meer aansluiten en dat is vrij lastig als je ettelijk gigabytes moet backuppen… dan maar de old-fashioned way: mijn andere laptop aangesloten via een speciale parallele kabel (dat was even goed zoeken in de boxen met kabels, vroeger draaide je die draadjes nog zelf om) (crosscable is het vorige leven van de nulmodem kabel)(man, zeker 12 jaar geleden of meer dat we hiermee speelden) en dan via Total Commander een connectie hiermee opgezet en de backup overgeblazen. Lang leve Total Commander, life saver. Dan nog even de 3 configuratie files teruggezet en al mijn ftp connecties zijn weer beschikbaar in TC. Very good, ik kan weer connecten naar mijn empire van webhosts/sites (vanaf deze laptop). Ik moet alleen nog eens uitzoeken hoe ik kan zorgen dat ik alle .ini files in de Total Commander dir kan bewaren in plaats van in de Windows dir.

3. Omdat ik u toch graag wil bloggen, dan maar gelijk eventjes Windows Live Writer gedownload en geinstalleerd. Ik zou het online kunnen doen maar aangezien ik om de 5 minuten de connectie verlies is een offline blogtool toch handiger. De download en configuratie verliep vlekkenloos en … *bedankt microsoft* … wow! het menuutje met categorieeen is in deze puntrelease scrollable. Wat grappig! Dat was iets wat ergens in mijn hoofd zat om eens te melden, mooi zeg. Toch vrij ongelofelijk dat ik Windows Live Writer, ondanks zijn beta status nu als 3e essentieele tool op mijn lijstje zet, maar het is gewoonweg een erg gaaf blogging tool.

4. Dan maar eens een browsertje downloaden aangezien al die nieuwe explorer windows ook gaan irriteren. Tot mijn grote verrassing zie ik dat Firefox 2 uit is… je bent wat weekjes offline en dan is dat toch gaaf om te zien, ook al heb ik eerder gelezen dat er eigenlijk niet echt veel essentieels is veranderd. ff downloaden… “wilt u er uw standaard browser van maken?” JA! Gelijk bij het opstarten was de connectie alweer down dus maar weer connecten (voor de 10e keer tijdens het typen van dit stukje, dadelijk maar eens info@t-mobile.nl mailen). Mooi zeg. Firefox launched. Eens kijken…welke extensions waren nu al weer essentieel, gelijk maar eens een stel installeren, surfen door de add-ons en extensions lijst is sowiso altijd erg leuk omdat het zo verleidelijk is om al die dingen gewoonweg te nemen, maar laten we ons beheersen!
a) de stumble-upon extension toolbar, hell ik betaal niet voor niets 20 dollar per jaar voor mijn lidmaatschap!
b) aging tabs, ok, ik kwam hem tegen, beter idee dan colorized tabs eigenlijk, eens proberen hoe dit aanvoelt.
c) de google toolbar, altijd handig
… enz..

5. Irfanview, een miljoen downloads per maand cant be wrong, ik kan niet zonder dit kleine image preview en bewerk tool eerlijk gezegd, ook t.b.v. blogging, ook ff geconfigureerd in total commander als standaard image preview tool.

6. Het volgende noodzakelijke is CodeWalletPro, aangezien ik hierin alle wachtwoorden voor echt ALLES heb zitten. Maar omdat ik nu voor de 50e keer disconnected ben en weer moet connecten heb ik er even genoeg van voor vandaag.

Verhuizing: Moe!

Poe poe… maandag getekend, direct erna de ikea, praxis, e.d. ingedoken, eerste dingetjes gedaan, maarten opgehaald, dingetjes, volgende dag met mijn ouders de woonkamer geverfd, plafond (ik heb een blaar!), deuren … Continue reading →

Wallet 2.0

Useful Free Windows Programs Under 2MB – Revision3 Forums Ian Landsman’s Weblog v2.0 – 10 Tips for Moving From Programmer to Entrepreneur Top Ten Geek Wallets Top 10 Geek Wallets … Continue reading →