Monty Mole

image

image Opa, ik hoorde vanavond dat je overleden was, toch nog heel plotseling na je ziekbed.

Ik herinner me nog al die spellen die je vroeger intikte op je ZX Spectrum en waarmee ik, toen ik jong was, nog heel erg veel middagen met jou spendeerde (in plaats van buiten te spelen) en telkens weer leuke nieuwe spelletjes kreeg en wat uiteindelijk veel invloed heeft gehad op mijn verdere leven. Ik herinner me nog dat je heel lang geleden helemaal enthousiast was over Monty Mole en ik moest en zou het uitspelen. Haha. Ik heb je doos van ZX spectrum tapes nog steeds hier naast mijn computer liggen met al die stukjes getypte code op talloze volgeschreven cassettebandjes. Ik zal ze koesteren.

Je hebt een zwaar leven gehad. Je hebt met een groot gezin om voor te zorgen veel bijna niet meer voor te stellen uitdagingen gehad , tijdens de oorlog en na de oorlog in Nederlands Indie, om hier weer een bestaan op te bouwen vanaf niets. Ik ken alleen de verhalen maar ik heb er diep respect voor.

Rust in vrede opa, ik ga je missen.

p.s. Ik heb er spijt van dat ik geen tijd gevonden heb om je nog te bezoeken deze laatste periode, cliche, maar waar, dat is jammer genoeg iets wat je dan bijblijft.

Carel Cecil de Leau (1921 – 2009)

(hierbij de oudste de Leau die ooit geleefd heeft)