ik denk dat de dekilometerverzekering.nl de beste auto verzekering is.

We hebben een 2e auto gekocht, een Ford Focus Wagon 1.6. Hij is voornamelijk bedoeld voor mijn vrouw die eigenlijk daarvoor nergens iets als "schadevrije jaren" heeft opgebouwd. Ze zal er ook niet veel mee rijden we hebben uitgerekend dat het waarschijnlijk iets van 120 km per week is dus 6240 km per jaar.

Afgelopen vrijdag is de auto ingeschreven en hebben we een "meldnummer" gekregen. De bedoeling is dan dat je je binnen twee weken verzekert. Omdat ik zelf verzekerd ben via de lease maatschappij was het even uitzoeken hoe dat nu alweer zit met die auto verzekeringen.

Het volgende persbericht, dat goed vindbaar is via Google vat e.e.a. samen rondom mijn zoek strategie:

Volgens de Consumentenbond nemen veel mensen hun toevlucht tot verzekeringssites die de goedkoopste aanbiedingen voor hen selecteren. Deze sites hebben echter sommige verzekeraars niet in hun bestand. Ook al pretenderen ze alle verzekeringen te vergelijken in de markt. Vooral goedkope autoverzekeringen ontbreken nogal eens.

Independer bijvoorbeeld neemt in haar vergelijkingen onder andere niet de gegevens mee van DeKilometerverzekering, Hema, Kruidvat, Onna-Onna, Orion Direct en het Nationaal Spaarfonds.

Bij de Verzekeringssite geldt dat bijvoorbeeld voor Hema, DeKilometerverzekering, National Academic, Orion Direct en Onna-Onna.

Dat betekent dat vergelijkingssites als Independer, FX.nl en de verzekeringssite voor mij afvallen als onafhankelijk vergelijker zonder verder op de details in te gaan, de algemene disclaimer van dit weblog in acht nemende.

Een vergelijkingssite die het dan wel weer goed doet is http://www.premie.nl/ , deze doorzoekt daadwerkelijk 12.000 auto verzekeringen waaronder ook de goedkoopste. Ik weet niet helemaal of ze helemaal onafhankelijk zijn (ze ontvangen provisies van de klanten die ze doorverwijzen maar wat gebeurd er bij bedrijven die geen provisie betalen?) maar coveren ongeveer 85% van de markt. Premie.nl leidde me naar DeKilometerverzekering als de goedkoopste oplossing. Ik heb premie.nl maar even toegevoegd in mijn favorites.

Aankomende op de website was nogal een schok. Ik had al wat auto verzekering wizards doorlopen dus… waar zijn de  kleine javascript informatie boxjes en de vloeiende layout? Schrik! Even een berekening gedaan en (schok) deze verzekering kwam meer dan 300 euro op jaarbasis goedkoper uit. STERKER nog we krijgen automatische no-claim bescherming en als we minder dan mijn opgave: 15.000 kilometer rijden (waarschijnlijk zeker) dan krijgen we aan het eind van het jaar ook nog eens geld terug.

Wat me ook opviel was dat ze opgenomen zijn in het consumentenbond overzicht en een prijs van mede ex St.-Maartens college Camiel Eurlings gekregen hebben voor het initiatief.

Echter, de barbaarse pre 1996 look van de website maakte me heel achterdochtig dus ik ben even de eerste 1000 Google resultaten langsgelopen. En wat me opviel was dat er weliswaar mede achterdochtige mensen zijn op de bekende klachten forums en her en der iemand die niet toegelaten wordt maar toch over het algemeen goede berichten.

Ik begrijp na dit alles lezende wat dekilometerverzekering dan ook uniek maakt (en nieuw): ze berekenen de premie op basis van het aantal kilometers. Omdat het merendeel van de Nederlanders minder dan 15.000 per jaar rijdt betalen die eigenlijk allemaal veel te veel premie. Dit bedrijf is in dat gat gedoken.

Whatever the reason, het geeft me wel een super deal.

1) ik twijfel nog over het aantal op te geven kilometers, bij mijn schatting van minder dan 7000 kilometers kost de WA volledig Casco (All Risk dus) verzekering me € 260 per jaar en bij minder dan 15.000 kilometer € 365. Daar moet ik nog over nadenken, het is erg moeilijk om die schatting van de voren te geven.

2) ik wil eigenlijk weten wat er gebeurd als IK in de auto rijdt en ik dan een aanrijding krijg, of alleen mijn vrouw verzekerd is of dat ik dan ook verzekerd ben.

3) als ik er ook nog (a) een ongevallenverzekering voor inzittenden (b) schade inzittende en (c) een rechtsbijstand bij afsluit dan kost de < 15.000 kilometer verzekering me € 460. En eerlijk gezegd is dat nog altijd meer dan € 200 euro goedkoper dan het alternatief.

Ik denk dat ik hem morgen ga afsluiten.

de pech hulp

Dan over naar de pech hulp. Vrijwel iedereen komt met het toch wel cliché wordende Route Mobiel als alternatief voor de ANWB op de proppen.Voor € 55 per jaar heb je bij Route Mobiel je complete pech hulp. Maar ik ben natuurlijk eigenwijs, als iedereen daarvoor kiest dan moeten ook hier weer andere partijen zijn met scherpere aanbiedingen en nog betere voorwaarden.

Via dezelfde kilometerverzekering zie ik dan Mondial Assistance Pechhulp, wereldwijd de grootste reisverzekeraar en hulpverlener. Dat triggert me wel, dat wereldwijde de grootste. Je betaalt hier voor Nederland incl. Woonplaats hulp € 49, maar daar komt wel nog 7.5% assurantie belasting bij ergo € 52,68 per jaar. Dat is dus iets goedkoper dan Route Mobiel maar dit maakt in principe dus niets uit qua prijs.

Wat me wel triggert is dat ze de verzekeraar zijn voor de meeste grote automerken waar ook ter wereld. Geen aanvullende kosten voor vervangend vervoer, en in Nederland zijn er al 2.000.000 auto’s bij hen verzekerd, dus ook heel wat lease bakken.

Tsja… als ze dan toch gelijk zijn (zie vergelijkings pdf)  dan kan ik natuurlijk beter voor de goedkoopste gaan, Mondial dus.

Aan de andere kant… mischien moet ik ook nog even Europassistance, Eurocross, VHD, SOS en IPA nalopen om ZEKER te weten dat ik de beste keuze maak. Niet zozeer voor de kwaliteit (ze bellen toch dezelfde gasten) maar meer qua dekking en kosten.

Op deze site is daar een goed startpunt van te vinden maar djeez, wat een ingewikkeld verhaal, voorbeelden:

VHD Groep/Europ Assistance (oa KNMV)
Eurocross International (FBTO-pech, CB-pech, div. Leasemij.)
SOS International (oa ING Lease, Lage Landen Lease, Route Mobiel)
Mondial Assistance (oa BMW service, Renault Route Service, Chrysler Service)
ANWB Zakelijke markt (oa Opel Assistance, Volvo Assistance, ANWB Wegenwacht)
ANWB Ongevalshulp (Arval Lease, Dutch Lease, Lease Plan, Alfabet Lease)
Inter Partner Assistance (oa div leasemij.)
Logicx Mobiliteit (ANWB Wegenwacht, GMAC finance, RDW)
enz…

Nou zit ik zelf bij SOS international en ik heb daar prima ervaringen mee, maar volgens mij doen die geen individuele particulieren. Ze handelen de hulp af voor meer dan 60 bedrijven als ABN AMRO, de Amertsfoortse verzekeringen, CZ, DITZO, Europeesche verzekeringen, ASR, Friesland Lease, IAK, ING CAR LEASE, Kroller, Lippman group, de markenlanden, national academic, Rabobank, REAAL verzekeringen, Thoma, Unive, VakantieExperts, Vvaar, Onna-Onna, DBF en Route Mobiel.

Ik weet dat je bij Unive voor € 35 een hulpverlenings contract kunt afsluiten (als je wizard doorloopt) maar dat is dus alleen in samenhang met een auto verzekering. Ik vraag me eigenlijk af of ik die € 35 verzekering niet ergens los kan afsluiten als particulier.

Enfin, ik heb ook geen zin om er langer over na te denken, waarschijnlijk Mondial dus.

Courier: First Details of Microsoft’s Secret Tablet – Microsoft courier tablet – Gizmodo

Courier: First Details of Microsoft’s Secret Tablet – Microsoft courier tablet – Gizmodo
WOW this courier is cool. It look so stunning that i cant believe it will work like this. If it does it goes to top of my wishlist. ok i have thought about this, where can I order one so I it on day one?

while you are waiting for mononopolycitystreets check the open dirs

I discovered some directories were open (I guessed the word "img") , so take a look at the interesting stuff there:

 imageimage

http://assets.monopolycitystreets.com/img/buildings/
http://assets.monopolycitystreets.com/img/facebook
http://assets.monopolycitystreets.com/img
http://assets.monopolycitystreets.com/img/swf

I’m a superb hacker! :) grin

now… what more directories are open……… (!)