De Smirnoff Mojito

imageHet was in de zomer van 2001, dat ik, gezeten op het dakterras van het roemruchte hotel Inglaterra in Havanna, Paseo del Prado Ave. #416, mijn eerst Mojito dronk. De broeierige atmosfeer verdween en Cubaanse engeltjes daalden neer uit de hemel op mijn tong. Men wist me te vertellen dat het ambrozijn tot het favoriete drankje van de geliefde schrijver Hemingway behoorde.

Uhm.. oh nee… dat blogde ik al een tijd geleden

Via Buzzer kreeg ik de 2 nieuwe cocktails van smirnoff te proeven. En whaddayaknow een nieuwe moijto om te proberen en deze keer op basis van wodka in plaats van  rum.

Als kritische drinker (de bacardi out-of-the-fles was te zoet en niet echt havanna worthy) was ik vrij skeptisch alvorens het drankje te proeven (wat ijsklontjes erbij, beetje munt, klaar) maar… ik had de hele fles ver  binnen een uurtje achter de kiezen (schaam). Het drinkt heel lekker weg, niet zoet, licht, en is perfect met wat ijsklontjes. Dat is jammer want ik had best een kritisch stukje willen schrijven.

Het was ook vervelend want ik moest eigenlijk andere mensen laten proeven. Dus maar weer een fles gekocht (kortingsbonnen hier) en die her en der laten drinken. en weer een fles … en weer een fles… Ik denk dat vrijwel iedereen de mojito lekker vond (en de cosmopolitan wat minder)

Inmiddels koop ik zo’n flesje voor heel wat gelegenheden (e.g. bbq dit weekend). Ik haal er 4 glazen uit (bacardi moijito glazen zie foto – dat weer wel dan) en die zijn heel erg snel op! Tijd voor de 5 liter verpakking zou ik zeggen.

Anyway: ja, dit is een buzz actie – maar … de smirnoff wodka moijto is nu standaard uitrusting: dat is weer het leuke van het buzzen dat je tegen dingen aanloopt die je niet zo snel zelf zou kopen. Probeer hem eens a-typisch lekker. De wodka doet het hem echt.

p.s. het bijbehorende buzz pakket was heel goed in elkaar gezet: 2 cocktailglazen en zelfs zakjes voor de ijsklontjes. Je kunt je hier opgeven: http://www.buzzer.nl/ voor nieuwe probeersels.

image