Archives for 

backup

Oneindige opslag voor $49 per jaar bij Bitcasa doen of niet doen?

imageIk blogde al eerder over Bitcasa, waar je oneindige schijfruimte krijgt voor $99 per jaar. (en een special price: $49 voor eerste gebruikers voor het eerste jaar). Ik ben nu aan het twijfelen of ik gebruik ga maken van deze aanbieding:

  1. De software werkt goed. Ik heb deze nu de afgelopen tijd gebruikt en ik moet zeggen: al mijn gigabytes blijven netjes bewaard, sterker nog, ik kan ook nog eens oudere versies terughalen. Dus qua file opslag is het ideaal en het werkt vrij ok en snel. In tegenstelling tot sommige berichten op het net heb ik zelf geen last van traagheid.
  2. In tegenstelling tot Dropbox zijn de infinite folders ideaal: je pleurt er alles in en de storage is niet je lokale schijf maar  ergens in de cloud. Je moet dus wel altijd connectie hebben, maar thuis heb ik dat ook vrijwel altijd. Onderweg kan ik altijd een paar copietjes maken.
  3. De send to optie is ook ideaal, gelijk aan you-send-it kan ik grote bestanden doormailen of per twitter of facebook sharen.
  4. Het zou betekenen dat alles wat ik op de NAS heb staan wat puur “files” zijn (en dus niet mijn within-household web applicaties) naar Bitcasa kan sturen en het betekent dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over storage problemen. In tien jaar tijd is $99 * 10  = $ 1000 dollar dat is pakweg 750 euro. Gelet op het feit dat ik ook lokaal in RAID moet draaien en schijven moet backuppen is dat absoluut goedkoop. goedkoper dan een volledige NAS met schijven (maar let op het gaat over file storage niet over applicaties runnen op een server) (daar is een NAS wel handig voor).

Continue reading →