Archives for 

groente

Hak Fruit Fusion: welke is het lekkerst?

 

imageNet zoals, Musical Mart, zijn wij ook hier de Hak Fusion drankjes aan het buzzzen. (Buzzer.nl is een social buzz concept waar iedere Nederlander zich kan inschrijven om nieuwe producten te testen en most of all te buzzen, het is vrij leuk, vooral als je meerdere buzzers in je vriendenkring heb).

Deze keer ging het om de nieuwe Hak Fruit Fusion drankjes. Her en der op het Internet poppen al de eerste blogpostings op in de Google resultaten en social networks maar zoiets heeft natuurlijk tijd nodig om te propageren.

Ik ontving dus ook een groot aantal Hak Fruit Fusion flesjes, een mooi gemaakte “stand-up” GTST ( ………. GROENTE tijden SAP tijden natuurlijk !) “opval ding” (waarop je ook de scores kunt noteren van mensen die je de drankjes laat proeven en, heel attent, een batterij kleine maatbekertjes die in de praktijk erg van pas komen (lees meer reacties). Het is vooral erg cool om een pakketje met de post te ontvangen met steeds weer leuke nieuwe dingen.

image Maarten (3)  zag meteen de “klok” uit de verpakking komen en het kostte me aardig wat moeite om de stand-up weer terug te bemachtigen maar ik had wel gelijk mijn eerste testpersoon te pakken (dan moet je maar niet aanwezig zijn op de pappa-dag :) ). Het “oranje” drankje vond hij gelijk erg lekker. Wat vrij handig is omdat hij gewoon weigert om groente te eten. Op deze manier krijgt hij stiekem toch in ieder geval wat groenten binnen :) Het groene drankje wou hij niet drinken vanwege de kleur (tsja… groen ziet eruit als groente) en het rode drankje leek hem wel lekker maar daarop volgde toch het wijze “later pappa”. Tot zover mijn eerste testpersoon. Volgens Esmee is het rode drankje in ieder geval een hele goede vervanging voor de diksap die hij normaal drinkt. Dat gaan we zeker doen.

Het oranje drankje is gewoon ook erg lekker. Zelfs zo lekker dat ik met moeite de verleiding heb weerstaan om die flesjes gewoon zelf leeg te drinken, ze staan zo “grijpbaar” in mijn ijskast, maar…. wetenschap voor alles :) Maar …. je hebt dorst en soms grijp je verkeerd *grin*.

Ik had verwacht dat iedereen de drankjes gewoon lekker zou vinden, vooral omdat smaak “normaal/neutraal” is, tenminste volgens mijn smaak. Wonderbaarlijk pakt dat toch anders uit in de praktijk wat op zich mijn solopsistische levenskijk maar weer eens mooi confronteert met de werkelijkheid.

Wat me vooralsnog vooral opvalt aan de resultaten van mensen die ik de drankjes laat proeven is de relatie tussen leeftijd en welk drankje men het lekkers vindt. Het is echt vrij grappig.

Het oranje drankje (‘Vitaal Oranje‘: mango/wortel/sinaasappel) vindt bijna iedereen lekker. Ik heb maar 1 persoon gehad die het niet lekker vond maar die vond ze allemaal niet lekker (uitzondering).

Het groene drankje (‘Fris Groen‘: appel/komkommer/ananas) wordt vooral heel lekker gevonden door de ouder-dan-mij mensen.

Het rode drankje (ja het zijn Maarten termen) (‘Gezond Rood‘: druiven/bessen/bietjes) wordt dan weer heel lekker gevonden door mensen die juist weer Fris Groen minder waarderen.

Eens even vergelijken met de totale conclusies tot nu toe (op http://www.groentetijdensaptijden.nl/):

image

Zoals te zien is, is Vitaal Oranje favoriet. Dit komt overeen met mijn metingen (een 7,5 gemiddeld).

Dan scoren Fris Groen en Gezond Rood iets lager, wat ook grofweg overeenkomt met mijn metingen, volgens mijn hypothese komt dat doordat ze elkaar uitsluiten qua smaak bij veel testpersonen. Zou ik nog iets meer moeten onderzoeken.

Ook interessant is wanneer men de Hak Fruit Fusion drankjes het liefste drinkt, gemiddeld, vergeleken met mijn eigen metingen:

image

Dat zou ik eigenlijk eens af moeten zetten in eenzelfde soort grafiek, bij mijn testpersonen kwam het groene drankje iets later uit. Maar ik moet erbij zeggen dat de meeste mensen geen idee hadden en het eigenlijk gewoon de hele dag door konden drinken.

De top fan is voorlopig mijn neefje Maxx die alledrie de drankjes een 10 gaf en aan wie ik dan ook 3 flesjes cadeau gedaan heb, die hij welkom ontving. Een bijkomende hypothese is daar dan of dat niet een goede doelgroep zou kunnen zijn: de schoolgaande kids.

Volgende keer meer, volgens T-Toets geverifieerde, resultaten.

p.s. de flesjes liggen bij de C1000 en de AH, check it for yourself of kom even langs om ze te proeven! (en hier gelezen dat ze in de aanbieding zijn voor € 0,59 bij de C1000).