Archives for 

household

De taxonomie achter een huishouden

Als ik om me heen kijk zie ik honderden producten. Elk product is geleverd door een bedrijf of een organisatie: Coca Cola, Panasonic of Samsung om maar een voorbeeld te noemen.

Als ik kijk naar onze uitgaven en het budget en door de ordners / evernote blader zie ik dat elke service geleverd wordt door een bedrijf of organisatie: Greenchoice, Unive of Rabobank.

brainstorm 1: Zou het mogelijk zijn om een lijst te maken van “alles” in een huishouden op basis van bedrijf of organisatie die het levert en daarnaast het product of service? Met daarbij dan metadata zoals “kosten”, “garantie”, “handleiding”, “contactgegevens”, “facebook pagina”, “aankoopdatum” , tags, etc… , etc…?

brainstorm 2: Zou het mogelijk zijn om diezelfde lijst te gebruiken en daar dan je adressenboek aan toe te voegen?

Zou dat een volledige lijst zijn van “alles” : alle uitgaven en inkomsten, alle interacties, alle inventaris, alle gekoppelde agenda afspraken, alle todo’s, alle contact informatie, alle budget posten, etc… ? Waarbij je door middel van verschillende views (queries op die attributen) slimme deelweergaves zou kunnen maken?

Ik zou het eigenlijk gewoon eens moeten proberen. Kan een aardig grote lijst worden. Maar… wel een lijst die simpel genoeg is: 1 lijst om alles te beschrijven.

Voordeel zou zijn dat ik de contact gegevens van bedrijven en organisaties dan simpelweg kan aggregeren als ook de feeds op de twitter, facebook, etc… sites.

Als ik het dan publiekelijk maak zou het kunnen fungeren als inkomstenbron: reviews bij gekochte producten leveren search traffic op, die kan leiden tot specifieke ads bij specifieke leveranciers.

Daarnaast leunt het tegen CRM aan vanuit het gezichtspunt van een huishouden: alle bedrijven en organisaties waar je een “band” mee opbouwt ook al is het maar het potje pindakaas wat je koopt van die brand.

Achtergrond:

Ik heb:

a) een wiki / note applicatie waar ik handige informatie opsla per onderwerp e.g. voor alle budget posten heb ik 13 hoofd folders gemaakt en daarbinnen de subonderwerpen. E.g. “auto” en daarbinnen “auto ed” en daarbinnen e.g. “alphabet lease” en “BMW 320d”. Maar daarnaast ook entries voor alle assets, gezins zaken enz… : honderden onderwerpen.

b) ik heb een wachtwoorden applicatie waar ik de wachtwoorden opsla van allerlei sites en apps. Hier heb ik folders als “veelgebruikt” en “weinig gebruikt”

c) ik heb een NAS en een cloud based storage omgeving waar ik allerlei spul opsla varierend van downloads, prive documenten, foto’s, etc… hier heb ik weer een andere directory structuur. e.g. binnen downloads “hardware”, “muziek”, “software”, “libraries” etc…

d) Mijn ordners heb ik genummerd van 1 t/m 13 op basis van (a) met daarin papieren documenten die binnen komen

e) De labels in mijn gmail heb ik weer anders geformuleerd, op basis van “mailing lijsten”, “zooi”, “vrienden” e.d.

f) Mijn adressenboek is uiteraard puur op basis van voornaam en achternaam gekoppeld aan linkedin en facebook e.d.

Wat zou het mooi zijn als ik al bovenstaande zou kunnen “universaliseren” in 1 taxonomie zodat ik in al die gegevens verzamelingen op dezelfde manier zou kunnen navigeren (en over en weer kunnen copieeren). Ik zou daar weer op kunnen leveragen met andere applicaties.

Wellicht is dus de hoofdverdeling “bedrijf/organisatie/contact” een goede manier om al die bovenstaande verzamelingen te organiseren. Probleem is dat die tools geen van alle goede mogelijkheden geven om aanvullende views op taxonomie, tags e.d. te maken.

Ik hoop dat er ooit een tool komt dat alle bovenstaande in 1 app verenigt… zou het leven makkelijker maken.

meer:

a) elk van die onderwerpen zou een publiek en prive deel moeten hebben. Ik kan bijvoorbeeld de handleiding van mijn Panasonic TV publiek delen: hebben anderen ook wat aan. Maar het serienummer van die TV is dan weer persoonlijk. Dat zou op de een of andere manier makkelijk moeten kunnen. (als ik een potje pindakaas koop dan kunnen mensen ook weer reageren dat er andere potjes pindakaas zijn die beter zijn e.d. en dan leer ik daar weer van).

b) over onderwerpen heen zijn er processen / workflows die lopen die bepaalde functionaliteiten ondersteunen. E.g. als de garantie afloopt van een product zou het handig zijn. Of nog beter: een levenscyclus workflow voor alle assets (voor aankoop, onderhoud gedurende levenscyclus en verkoop moment) zou heel handig zijn.