Family+Friends: het ideale gezins online tool

Als je een gezin hebt dan MOET je  Family+Friends gebruiken.

Althans, dat is mijn stelling. Ik ben al jaren lid hiervan en het geeft de backbone onder mijn gezin: van gezamelijke kalender en todolijst en adressenboek tot bankzaken, mailbox en archief.

Het bevat allerlei slimmigheden die je nergens anders terug vindt, bijvoorbeeld: er is niet zozeer een “simpel adressenboek” (zoals in gmail/hotmail/outlook/etc…) maar een uberslim adressenboek waar je  gescheiden gezinnen kunt bijhouden en daaraan gerelateerd de gezinsleden: de enige manier om e.g. etiketten uit te printen of om orde in de chaos te houden.

Eigenlijk bevat het allerlei handigheden die ik zelf ooit wel zou willen schrijven in een tool maar waar ik nooit aan toe kom. E.g. de verjaardagskalender heeft ook heel handig de leeftijd in haakjes achter de persoon staan, alles is met alles geintegreerd zodat je ook history van afspraken bij personen kunt zien enz.. enz…

Het vreemde is dat het heel onbekend is en dat ik vermoed dat het sinds 2010 al een beetje “uit development” is, en dat is jammer. Ik hoop echt dat de eigenaars er toch weer extra effort in gaan stoppen met nog meer functies en het in de markt zetten ervan.

Maar… om je toch te laten zien dat het veel meerwaarde kan bieden voor je gezin (puur omdat ik denk dat het een erg gaaf tool is / verder geen relatie met de makers) even een rondje functionaliteiten. Ik heb de screenshots bewerkt om zoveel mogelijk persoonlijke data eruit te laten.

Ik denk dat als je een gezin hebt dat je direct zegt : hmmm…. dit is handig (of zelfs onmisbaar). (Ik zou zelf niet lid blijven als ik zonder kon leven). Ik denk dat elk gezin het nodig heeft.

Continue reading Family+Friends: het ideale gezins online tool

Bio Spectra Attitude vaatwastabletten ervaring

 

imageATTITUDE is niet het enige merk dat fosfaatvrij Afwasmiddel aanbiedt. Het is echter belangrijk te begrijpen dat fosfaatvrij niet noodzakelijk milieuvriendelijk is. ATTITUDE is de enige die veganistische en volledig biologisch afbreekbare, chloorvrije reinigingsmiddelen aanbiedt, zonder petrochemische stoffen, kleurstoffen en kunstmatige geurstoffen.”

Door: Bio Spectra is gevestigd in Montreal en is een jonge, snel groeiende en passionele Noord-Amerikaanse ontwikkelaar, producent en marketeer van milieuvriendelijke goederen voor thuisgebruik. Zijn missie? Het promoten van een verantwoorde consumptie door sterk presterende producten aan te bieden die de impact op de gezondheid en op het milieu tot een minimum herleiden. Bio Spectra’s merk ATTITUDE, dat wereldwijd verkrijgbaar is, heeft het milieuvriendelijke tot het uiterste gedregen door het eerste en enige assortiment van huishoudproducten te worden met een gecertificeerde milieuvriendelijkheid en neutrale koolstofuitstoot.

 

Ik had, als bewuste consument, deze vaatwasblokjes gekocht (vrijwel overal online and irl te koop),  maar… helaas… ze lossen totaal niet op, alles zat vol met wit poeder achtig spul, aantal keren geprobeerd maar nogo. (en nou had ik er nog wel € 0,21 per vaatwasbeurt meer voor over) (€ 0,29 per tablet) (versus € 0.08 per tablet Lidl W5 – beste uit de test).

Ik heb erop gegoogled maar het lijkt erop dat ik de enige ben die dit op het Internet deel…, dus ik ben benieuwd of ik toevallig een slecht pak had of dat anderen ook dezelfde ervaring hebben.

Mocht je ze geprobeerd hebben, let me know :)

Hoeveel water verbruiken we per dag per persoon?

Vandaag heb ik de waterstand doorgegeven. We hebben dit jaar 127 m³ verbruikt (127.000 liter). Wat een waanzinnige hoeveelheid is dat toch. Nochtans zitten we daarmee onder het gemiddelde: een Nederlander gebruikt gemiddeld 122 liter dag (bron: Vitens). Bij ons is dit dus: 127.000/365/4 = 86.75 liter per persoon per dag. Toch is het niet “voorstelbaar”: 127.000 liter. wow. Ik stel me even voor dat ik naar de supermarkt ga en 127.000 literflessen Spa in mijn karretje leg. (of … elke dag 87 van die flessen afreken). Afgaande op de waterverdeling moeten we toch snel iets slimmers gaan verzinnen voor “bad en douche”. Wellicht een of andere superspray die alles wat-niet-cel-is laat verdampen o.i.d.

image

de Vigis – onkwetsbare telefoon – gekocht

Vigis Rugged Outdoors Phone

De Nokia 6300 die ik voor mijn levenspartner gekocht had was een disaster. Dagelijks begon hij spontaan foto’s te maken (hoor je plotseling klik-klik-klik-tot in het oneindige) en was meer in “freeze” modus dan dat je er iets mee kon doen.

Vandaag was ik het zat (na een jaar van problemen). Ze was destijds op zoek naar een “simpele” telefoon zonder veel poes-pas en na deze ervaring denk ik dat ik ook maar de eis “moet het altijd blijven doen” toevoeg.

Ik zie dan plots de aanbieding van 20% korting op de Vigis, de telefoon die je niet kapot kan krijgen. En dat is een mooie deal. Dus … besteld. Zou er binnen een paar dagen moeten zijn. In het achterhoofd ook dat dit de ideale telefoon is om mee te nemen op reis, waar je ook naar toe gaat, dus ideaal voor iemand die werkzaam is in  de reis industry (je krijgt er ook een gratis travel adapter bij)

– niet kapot te krijgen: je kunt er mee gooien, onder water houden en volledig stof vrij, je kunt hem dus overal ingooien, ook in een dames tas :)

– op de oplaadbare batterij kan hij 240 uur in standby maar… voor als je dagen in de bergen bent… hij is ook oplaadbaar met een rotary turn charger, een beetje draaien en je telefoon is opgeladen. Blijft het altijd doen dus.

– quadband, dus zou overal moeten werken

– ingebouwde zaklamp, ook handig

– kompas, luchtdruk en temperatuur meter, ook handig voor op reis

Hier kun je dus wel even mee vooruit voordat hij stuk gaat :)

En dat voor maar 128 euro, de sim card van de oude telefoon (oude t-mobile flex abo zonder internet, alle kosten uit 1 bundel en eeuwig doorsparen van overgebleven tegoed) zet ik over en dan gaat de oude nokia de prullebak in.

p.s. als je iets vergelijkbaars zoekt MET internet: dan is de FortisX een optie.

Als hij bevalt koop ik er nog een, want dan kunnen we ook walkie-talkie’en, ook grappig.

 

Voeg de Amber Alert Code toe aan je site

Via madbello zag ik een link naar spraakloos.nl waar ik de link tegenkwam naar vermiste kinderen.

image

Ik heb die site vroeger wel eens gezien (ik denk dat hij al jaren en jaren bestaat) maar, nu ik zelf ouder ben, doet het me gewoon veel meer. Ik denk dat (mijn) woorden tekort schieten om het gevoel te beschrijven wat er door je heen moet gaan als je kind vermist wordt … en dan is.

Ik kan alleen maar de eerste momenten beschrijven van dat gevoel:

Een tijd geleden waren op een speelgoedbeurs in de Jaarhallen in Utrecht. Vrij druk natuurlijk. En we liepen met ons zoontje langs allerlei standjes. Er waren heel veel kids en natuurlijk rennen, dollen enzovoort. Gewoonlijk houden we ook onze ogen op onze rug open maar mijn vrouw en ik waren heel even in gesprek, kijken om ons heen…. en weg is ie.

Ik dacht eerst van ach… die staat ergens oms heen. Dus goed rondkijken… en dan begint het… je hart begint te bonzen en je begint te zweten. We kijken elkaar aan en besloten ieder snel een gebied te verkennen. Deden we, komen  en terug en… nergens te bekennen. Dan stijgt langzaam het paniek level en de eerste ergste gedachten gaan door je hoofd spelen. Je hoort zoveel verhalen. Paniek is eigenlijk een understatement.

Dus ik naar buiten gerend naar de parkeerplaats, langs allerlei auto’s, ik zie er talloze wegrijden en bekijk ze allemaal argwanend met echt de vreselijkste gedachten in mijn hoofd. Ik probeer allerlei routes in mijn hoofd te halen. Het speelt even door mijn hoofd om verdachte auto’s aan te houden. En probeer te denken aan next steps. Een compleet toekomst scenario speelt zich af in je hoofd inclusief kranten berichten.

Ondertussen was mijn vrouw alle standhouders aan het nagaan met de vraag of ze hem gezien hadden. niemand.

En net toen we elkaar weer troffen….. komt ie onder een tafel vandaan gekropen waar hij zich had verstopt……………

Ik ben in dat kwartier een paar jaar ouder geworden.

Ik kan me voorstellen dat als je je kind dan ECHT niet meer vindt dat je compleet doordraait.

Ambert Alert

Ik had er wel eens van gehoord maar deze website geeft me informatie over het systeem en: “Iedereen kan op vrijwillige basis AMBER Alerts ontvangen.”

Dat wist ik eigenlijk niet.

Dus ik zie de link: http://www.amberalertnederland.nl/Default.aspx?lang=nl

En ik zie als eerste de twitter feed: https://twitter.com/#!/kind_vermist , heb me maar ge-sub-scribed.

En ik zie het icoontje dat je op je website kunt plaatsen dus dat heb ik ook maar in de “sidebar” geplaatst.

Eindelijk weer Foster’s!

image Na drie jaar kon ik eindelijk weer genieten van een blikje Foster’s Bier.

Ergens rond 2008 verdween Foster’s uit de supermarkt. Niet leuk want het is nog steeds een van mijn favoriete biertjes. Ik heb destijds nog aan enkele supermarkten een brief geschreven met het verzoek Fosters weer terug te brengen in het assortiment. Maar helaas…

Ik heb het dus al sinds 2008 niet meer gedronken maar tot mijn grote verassing bracht mijn schoonbroer een groot pak voor me mee uit Engeland…. met … blikjes Fosters! (die daar in elke supermarkt verkrijgbaar zijn).

Remco & Mireille: bedankt!

(ondertussen zie ik dat ik ook online kan bestellen e.g.: http://www.bierenzo.nl/product_info.php?name=Fosters%2033cl.&products_id=381)

Een plastic rolgordijn onderdeel dingetje

image Ik ben op zoek naar een klein plastic rolgordijn onderdeel dingetje.

Ik heb vandaag per ongeluk iets te hard getrokken aan het rolgordijn en die kwam met een klap naar beneden. Op de grond lag het plastic “dingetje” wat in het “ijzertje” zit in vele kleine stukjes.

Op het plaatje links (via Skype: make webcam screenshot) zie je het ijzertje. Het kleine witte Plastic dingetje moet tussen die pinnetjes en is ongeveer 2 cm bij 4 cm groot en je kunt er dus van bovenaf een rechthoekige “staaf” inklikken: namelijk die van het rolgordijn, allemaal niet zo moelijk: een vrij eenvoudig dingetje.

Ik ben even naar de Praxis gereden maar daar zeiden ze dat elk rolgordijn anders was en het lastige: op geen rolgordijn staat het merk…

Dus… maar even het rolgordijn ijzer dingetje met daarin het plastic dingetje losgeschroefd van Maarten’s kamer en die bij ons opgehangen (die pastte) en dus nu op zoek naar zo’n plastic dingetje.

Mijn zoektocht op Google bracht me naar: http://www.skiffy.comMeer dan 6.000 standaard plastic en metaal onderdelen” … kijk! Alleen… hoe kan ik in godsnaam tussen 6000 “dingetjes” het juiste “dingetje” vinden?

update: met veel dank aan Siero Behang en Verf in Amersfoort: de verkoper / eigenaar (?) herkende het dingetje meteen als behorende bij een rolgordijn van B&C Raamdecoratie (http://www.bece.com) en die bezorgden me kosteloos 4 van die plastic dingetjes zodat ik even vooruit kan met mijn rolgordijn :). Ben nog steeds benieuwd naar de officiële naam van het plastic dingetje :).