Archives for 

software

Family+Friends: het ideale gezins online tool

Als je een gezin hebt dan MOET je  Family+Friends gebruiken.

Althans, dat is mijn stelling. Ik ben al jaren lid hiervan en het geeft de backbone onder mijn gezin: van gezamelijke kalender en todolijst en adressenboek tot bankzaken, mailbox en archief.

Het bevat allerlei slimmigheden die je nergens anders terug vindt, bijvoorbeeld: er is niet zozeer een “simpel adressenboek” (zoals in gmail/hotmail/outlook/etc…) maar een uberslim adressenboek waar je  gescheiden gezinnen kunt bijhouden en daaraan gerelateerd de gezinsleden: de enige manier om e.g. etiketten uit te printen of om orde in de chaos te houden.

Eigenlijk bevat het allerlei handigheden die ik zelf ooit wel zou willen schrijven in een tool maar waar ik nooit aan toe kom. E.g. de verjaardagskalender heeft ook heel handig de leeftijd in haakjes achter de persoon staan, alles is met alles geintegreerd zodat je ook history van afspraken bij personen kunt zien enz.. enz…

Het vreemde is dat het heel onbekend is en dat ik vermoed dat het sinds 2010 al een beetje “uit development” is, en dat is jammer. Ik hoop echt dat de eigenaars er toch weer extra effort in gaan stoppen met nog meer functies en het in de markt zetten ervan.

Maar… om je toch te laten zien dat het veel meerwaarde kan bieden voor je gezin (puur omdat ik denk dat het een erg gaaf tool is / verder geen relatie met de makers) even een rondje functionaliteiten. Ik heb de screenshots bewerkt om zoveel mogelijk persoonlijke data eruit te laten.

Ik denk dat als je een gezin hebt dat je direct zegt : hmmm…. dit is handig (of zelfs onmisbaar). (Ik zou zelf niet lid blijven als ik zonder kon leven). Ik denk dat elk gezin het nodig heeft.

Continue reading →