Samsung Global Blogger

Ik kreeg een pm om Samsung Global Blogger te worden. Je moet een auditie filmpje maken waarom specifiek jij gestuurd mag worden naar de Olympics om daar verslag te doen.

Op de site zijn wat voorbeeld filmpjes te vinden en.. die zijn best amusant, veel, heel veel Bloggers die als reporter die kant op gestuurd willen worden (je kunt selecteren op “Nederland”)

De beste die ik gezien heb was deze:

Tai Chi, Jeet Kun Do

Ik heb na mijn diensttijd (de afgelopen 10 jaar) geen sport meer gezien, vrijwel continue non-stop achter de computer gehangen, erg veel gerookt en ik heb gevoel dat ik maar eens wat gezonds moet gaan doen. In mijn jeugd heb ik een tijdje Kung Fu gedaan en ik weet dat ik door de combinatie krachttraining en lenigheidstraining me zelf altijd erg goed voelde. (competitie) Badminton was ook altijd een leuke sport maar op de een of andere manier heb ik tegenwoordig na een aantal opslagen gelijk een blaar op mijn hand, geen idee wat ik fout doe. Fitness was ook leuk, ook een aantal jaren gedaan, maar beperkt in zijn visie denk ik. Je kweekt spiertjes maar thats about it.

Ik wil een Oosterse (vecht)sport gaan doen, iets waardoor je mentaal en physiek in evenwicht komt, waardoor je je lenigheid vergroot en je kracht.

Maar eens even wat inspiratie op doen bij bruce lee en even de kungfu.pagina.nl uitchecken.

Ik heb twee opties : of ik begin thuis zelf met krachttraining en lenigheidstraining in een strak schema of ik doe dit in een school.

Ik las ook over tai chi, wellicht is dat een goede keuze om eens mee te beginnen maar dan mis ik wel de extensieve lenigheids en krachttrainingen an sich.Ik ga maar eens beginnen met ademhalingsoefeningen.

Volgens de site kun je oftewel ademhalen en je buik naar buiten bewegen (Normal Abdominal Breathing) of ademhalen en je buik daarbij naar binnen bewegen (Reverse Abdominal Breathing / Taoist Breathing). … Vervolgens heb je drie zogenaamde “Dan Tains” : een 3 vingers onder je navel, een onderaan je ribben en een tussen de top van je neus en je voorhoofd. De bedoeling is nu om je vingers te wrijven over het “Dan Tain” terwijl je abdominal breathing toepast (kijk hoe volledig openminded ik nog ben … niet heel lang meer) totdat je een sensatie ervaart op een specifieke plek ergens daar in de buurt. Dat is je “qui hui point” dat “qi sensations” genereert. Wat je daar dan me moet weet ik niet. Het is wel het zwaartepunt van je lichaam, dus je daarvan bewust zijn is natuurlijk handig voor vechtsporten. (een sidekick moet gecompenseerd worden door een ander lichaamsdeel de andere kant op rondom het zwaartepunt).

Dat klinkt allemaal vrij vaag moet ik zeggen, dat heb ik Bruce Lee of “the bride” nog nooit zien doen? Nu wordt het helemaal mooi : “When one masters Nei Dan and Wei Dan Qigong they are able to attain Supernatural Abilities, sometimes called Qigong Feats. A few of these abilities are Levitation, Psychokinesis, Telepathy, and there are some to have been able to cultivate their Qi to a level such that they become Immortal, and even have the ability of Teleportation.” …. Bullshit natuurlijk maar de kern van het verhaal is wel een goede fysieke gesteldheid.

Zodra je je qui hui point, drie vingers onder je navels lang genoeg stimuleert (vaak na maanden training) voel je energie stromen over je lichaam, ook voel je blokkades. Als je alle blokkades hebt opgeheven en je de energie over je lichaam voelt stromen kun je werken aan het opbouwen van Qi, de levenskracht. Als je genoeg Qi opbouwt wordt deze overbodige Qi omgezet in Shen, spirituele energie. Ook totale onzin dus er bestaat niet zoiets als levensenergie en zeker niet zoiets als spirituele energie. Whatever de basis is wel weer interesant zie deze site bijvoorbeeld.

Op stijlen lees ik meer over de historie van tai chi en de verschillende stijlen die sindsdien zijn ontstaan. Blijkbaar draait het allemaal om een aantal vormen die je binnen een bepaalde tijd uitvoert, een soort dansje. Op deze site zijn ook wel leuke dingen te lezen over de historie en hier zijn 13 vragen beantwoordt door een grootmeester.

Wellicht is het tijd voor wat instructieve DVD´s deze schijnt absoluut de beste te zijn maar absoluut niet voor beginners, deze is voor beginners maar volgens de kenners een niet professionale dvd, deze komt redelijk uit de reviews dus maar eens bestellen.