Minix Neo X7 Android TV binnen

Ik heb hem binnen en aangesloten : de Minix Neo X7 en inmiddels al weer een berg aan Android apps & XBMC geïnstalleerd. En ik kan hem nu al niet meer missen. (dit is een upgrade omdat ik van te voren een stick had zonder vaste ethernet aansluiting). Voor degenen die nog niet bekend zijn met de Android HDMI sticks: het is een stick of een box die je connect met de HDMI poort van je TV. Klaar: lots of goodies:

 1. Heeft Android, bij de Minix Neo X7 : Android 4.2.2. : dus via google Play kun je honderd duizenden apps installeren op je stick/box. Als je een beetje goeie stick/box koopt dan is de firmware supported upgradeable naar nieuwere versies. Dus van Internet browsers tot buienradar en van uitzending gemist tot radio apps.
 2. Heeft WiFi en/of Ethernet Aansluiting, bij de Minix Neo X7 allebei (2,4 en 5): je hebt dus toegang tot je eigen netwerk, NAS, devices en “het Internet”, zonder beperkingen.
 3. Heeft BlueTooth dus je kunt hem pairen met je bluetooth devices
 4. Heeft USB poorten: in het geval van de Minix Neo X7: een heel stel: dus ik heb er eentje voor mijn Logitech wireless toetsenbordje en eentje voor een harde schijf.
 5. Heeft Ingebouwde Ram (dit ding 2GB DDR3 en 16GB NAND flash) / ruimte voor sd kaartje voor als je meer dan 2500 apps installeert…
 6. Heeft (vaak) ingebouwde microfoon en headphone jack: ook handig. (ik heb Skype nog niet geprobeerd met de webcam, maar lijkt me handig via de TV)
 7. Draait XBMC (ook al is XBMC op veel terreinen nog niet aangepast aan Android (e.g. gebruikers interface standaarden) / de specifieke SoC (optimalizaties)). XBMC is dan weer een wereld op zich met eindeloze plugins en apps.
 8. XBOX 360 controllers, PS3 controllers, wireless toetsenbordjes muizen, etc… werken ook.

Mijn verwachting is dat smart TV’s binnenkort niet meer bestaan omdat iedereen simpelweg een Android HDMI stickje van tegen de € 50 erin stopt met oneindig^25 meer functionaliteit (en natuurlijk upgradeable).

(tenminste… ik gebruik nooit meer de apps e.d. van mijn Panasonic TV. De enige meerwaarde zie ik nog in het Twitter paneel dat je onder je beeld kunt laten verschijnen terwijl je een tv programma kijkt) (er is zo weinig 3D dat ook die apps een ‘leuk om een keer te doen’ zijn) (alle andere stand-alone apps kun je net zo goed via de Android stick runnen).

(Gekocht op Geekbuying voor 106 Euro) (scheelt heel wat vergeleken met andere webshops)

Android developers: https://groups.google.com/forum/#!forum/android-developers

Android StackExchange: http://android.stackexchange.com/

Meer informatie over de Minix: http://www.minix.com.hk/

XMBC discussions: http://forum.xbmc.org/

XBMC Hub discussions: http://www.xbmchub.com/forums/forum.php

Minix Support and Resources : http://www.minix.com.hk/Support.htm

Minix Neo X7 Forum: http://www.minixforums.com/forums/neo-x7/

–> http://www.minixforums.com/threads/things-you-should-know-before-purchasing-an-android-hub.2354/

image

image

Agora

I saw the movie “Agora” tonight at NL 2 VPRO which I really can recommend to you if you have not seen it. It’s both historical, a love story and beautifully worked out. It dragged me from one thought to the other by all  the metaphors used.

It has been worked out to the utterly details: e.g. the visual effects team designed the sky so accurately that it matches the time period of the movie.

image

So uhm… go watch it.

Verstelbare Plasma Wandsteun: de Vogels EFW 6345

Voor mijn TV wil ik een kantelbare en draaibare wandsteun kopen, ik heb even gezocht op Internet en de Vogel’s EFW 6345 lijkt me wel wat maar hij is wel duur , € 182 voor een wandsteun dat is duurder dan ik gedacht had. Maar whatever, hij heeft een universeel VESA slot (waar de schroefgaten van de TV zitten) dus mijn volgende TV over pakweg 10 jaar past er hopelijk dan ook op.

Maar… ik ben er nog niet helemaal uit, ook de Wall 1345 ziet er interessant uit, deze heeft namelijk 3 draaipunten en kan tot 180 graden draaien, deze is echter €200.

Hmmm…

voor elk wat wils op concert voor de Queen

NOS Nieuws – Arjen van der Horst: voor elk wat wils op concert voor de Queen.

Leuk concert #nederland3, gedachtes:

 • djeez Cliff Richard, even opzoeken, geboren in 1940… wat doe ik op die leeftijd?
 • die engelsen hebben gewoon ECHT humor, ontbreekt in NL grotendeels
 • Hey… mr Jools.. grappig
 • Grace Jones…. Slave to the Rhythm? Djeez… deja vu met … hoela hoep???
 • Kortom: veel vermaak. leuk afwisselend concert.
 • Annie Lennox, … angel… met iedereen met vleugeltjes, ook leuk. veel deja vu.

( https://twitter.com/search/%23jubileeconcert voor live comments:)

Gaan kinderen stuiteren van suiker?

image

Een leuke herkenbare documentaire op NL24 / Holland Doc: Tips over eten en kinderen.

- hoe krijg je je kinderen aan de groenten?
- helpt het verbieden van eten van snoep?
- hoeveel eten kinderen als ze zelf mogen kiezen?

En…. (volkslegende) :

“worden kinderen hyperactief van suiker / stuiteren “ ?

… je raadt het al: nee, met een goede vergelijking:

een auto gaat ook niet sneller als je er meer benzine in gooit.