Amber Alert WordPress Plugin (Nederland)

image

AMBER Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en – ontvoeringen. Hiermee kan de politie bij de ontvoering of vermissing van een kind direct heel Nederland waarschuwen – via PC- en TV-schermen, websites, e-mail, SMS, Twitter, TV en radio. Zo kan de kans op een goede afloop enorm worden vergroot.

Een tijdje geleden blogde ik al hierover.

Als je een website hebt kun je een klein stukje code op je site plaatsen dat slechts enkele keren per jaar een popup laat zien zodat we met zijn allen kunnen meehelpen. De rest van het jaar zie je “niets”.

Maar… omdat het onder WordPress toch handiger is om daarvoor een plugin te gebruiken (zeker als je veel sites hebt), dacht ik: laten we er even een maken als give-back. Er bestaat al een ticker  maar die laat constant een link + radio button zien en bestaat eigenlijk uit niets meer dan een stukje javascript code.

De WordPress Plugin

imageDit hoeft niet veel tijd te kosten, ik hoop dat je hem hierna ook installeert op je WordPress site.

9:42 maak nieuw php eclipse project “amberalert”
9:46 maak plugin file amberalert.php
9:47 registreer plugin op http://wordpress.org/extend/plugins/add/
10:00 voeg readme.txt toe
<andere dingen moeten ook gebeuren>
15:00 hergebruik code, hmm… voeg uid optie toe
15:30 wat code toegevoegd, unit test, versie 0.0.1
16:20 zojuist de SVN access gekregen en geuploaded.
Tijd voor koffie!

 

Hoe werkt het?

1.  ga dan naar: http://wordpress.org/extend/plugins/amber-alert-nederland/ (of zoek simpelweg in WordPress > Plugins naar amber alert) en installeer de plugin.

2. activeer de plugin (zoals altijd)

3. klaar!

Je krijgt nu een paar keer per jaar de popup te zien

Extra’s

1. Ik heb ook de RSS widget toegevoegd zodat je die ook kunt slepen naar je sidebar, je kunt dan een icoontje kiezen uit  verschillende maten. Let op: als je de widget gebruikt hoeft je niet meer de popup “automatisch” te tonen, dus dat kan dan uit. Je vindt het widget onder Appearance > Widgets …

2. De official code generator genereert nog een UID, waarschijnlijk om je site uniek te identificeren. Onder “Amber Alert” >  Opties kun je die unieke UID pasten.

Nog meer?

Ik hoop dat iedereen de plugin op zijn minst op automatisch zet, des te meer mensen zien de melding. Als je nog aanvullende wensen hebt of input (defects/rfc’s) voor versie 0.0.2 laat het me dan weten.

Mischien kan ik in versie 0.0.2 nog een widget toevoegen met laatste foto’s ?

5 thoughts on “Amber Alert WordPress Plugin (Nederland)

  1. Mooi idee, maar deze plug in kan bij mij niet geinstalleerd worden omdat hij volgens wp een ‘fatale fout’ oplevert…. Jammer.

  2. Strange, heb je een screenshot / meer informatie rondom je setup?

  3. De plugin mag inderdaad wel een update gebruiken geeft fouten met andere plugin daarom niet bruikbaar

Comments