Gratis hosting die iedereen zou moeten nemen

Nog een hosting tip(je): sinds 2006 heb ik al een hosting account bij Dreamhost. Ik probeer even geen “reclame posting” te schrijven maar meer een echte tip. Ik ben echter niet een meester in het overtuigen :) Ik geef ook wat dreamhost discount codes.

Dreamhost is een van de grootste hosting partijen ter wereld en als iemand als ik sinds 2006 lid blijft (gratis) en dan na 6 jaar nog steeds een post schrijft dat hij het fijn vindt om daar een hosting account te hebben…, kijk maar wat je er mee doet.

Ik gebruik het niet voor primary hosting maar wel voor allerlei dingetjes die ik online wil hebben: development sites, mail server, jabber server, svn server  enz… Je krijgt oneindige disk ruimte (dus ik sync hier ook elke dag automatisch de fotos op mijn NAS naar toe), oneindige band breedte, oneindige hoeveelheid database en gewoon ssh / ftp toegang e.d. Je hebt een hele batch goodies zoals svn server instellen, jabber server instellen, webdav instellen, discussie lijsten, cron job instellen, een hele zooi one-click installs, uitgebreid domain management en enz… je kunt een paar weken zoet zijn met het doorlopen van het control panel.

Even heel praktisch wat zaken wat ik er heb draaien:

 1. backups o.a. van mijn foto’s (omdat je ongelimiteerde schijfruimte krijgt)
 2. mijn SVN server (erg handig om gewoon allerlei huis en tuin en prive development dingetjes hier te versioneren) (gui in control panel)
 3. wat kleinere sitejes (ik gebruik niet de one-click installs voor wordpress, joomla, phpbb e.d. maar installeer ze meestal zelf) (je hebt ongelimiteerde database en bandbreedte)
 4. delen van bestanden (als ik iets moet mailen wat er groot is zet ik hier even een zip file)
 5. om even te gebruiken als proxy als ik amerikaanse sites bezoek
 6. voor een paar discussie lijsten met een paar duizend leden (one click config via control panel)
 7. als puur mail host voor een paar domeinen (ook handig als je bij Amazon host en SES als SMTP hebt ingesteld)

Je omgeving ondersteunt zo’n beetje alles wat je nodig hebt. Whatever website je in gedachten hebt je zet hem gelijk online.

Er zijn genoeg mensen die er hun websites hebben draaien (meer dan 1.000.000 domeinen draaien er, dus ja, welkom).

kosten

Het mooie van dreamhost is :

a) het is wereldwijd een van de grootste en na al die jaren nog betrouwbaar en omdat ze groot zijn dus bizar lage kosten

b) dat als je vrienden lid maakt je een 5% feed krijgt voor ieder jaar dat ze lid blijven. En…. als die vrienden weer iemand lid maken dan krijg je daar ook nog eens een percentage van (levenslang) …. Wat betekent dat je vrij snel niets meer maandelijks hoeft te betalen en nog sneller elke maand geld krijgt voor het lid zijn. Regulier betaal je $7.95 per maand maar al jaren staat de counter bij mij op:

image

c) dat je bovenop die korting die je zelf verdient nog kortings codes kunt gebruiken die je kosten nog lager maken:

mijn Kortings code voor maximale korting

Ik heb ooit de code “GODUTCH” gemaakt die nog steeds werkt : als je die invult dan krijg je de maximale korting. Om uit te leggen: gebruikers kunnen codes aanmaken waarmee je korting aanbiedt en zelf iets verdient. Ik heb voor deze code gewoon 0% zelf verdienen en gewoon maximale korting ingesteld:

 1. bij maandelijks krijg je $ 51 korting hier mee
 2. bij jaarlijks krijg je $ 97 korting hier mee

check het maar eens, je betaalt nu bijna niets meer (nogmaals ik verdien er dus $0 mee) (let dus op: geen codes gebruiken van mensen die er iets aan willen verdienen, je ziet dit als de korting lager is dan $97 dollar, want die steken zij dan in hun zak).

En nog een code

Terwijl ik dit schreef las ik dat mijn bovenstaande code alleen nog maar geldt voor maandelijke en jaarlijkse kortings codes.

Dus… ik maak er tijdens deze blog post nog maar eentje aan. Hoe werkt dit? Een gebruiker mag maximaal $97 korting geven. Voor elke dollar die je minder weggeeft verdien je zelf wat. Ik verdien echter genoeg :) dus ik heb de korting gewoon op $97 staan en verdien er zelf dus niets aan.

image

Ik zal er eentje aanmaken voor de maximale $97 korting voor blijkbaar een jaar hosting of twee jaar hosting:

Ik zal er ook nog eentje aanmaken waarmee je gratis 4 domeinen mag registreren + gratis een VAST ip adres krijgt EN (omdat ik dan nog $7 potentieel zou kunnen verdienen) je dan nog $7 korting krijgt, dit lijkt me dan een handige voor iemand die 4 domeinen in zijn hoofd heeft en die wil hosten bij dreamhost:

 • De code hiervoor is “WOWIE” ik heb een screenshot gemaakt van de instellingen hiervoor:

image

Dus… als je een beetje technisch bent (en dus nog een online tool online wilt hebben) dan moet je nog even door specs hieronder kijken:

image

image

image

image

link: dreamhost

Dus… hoop ik overtuigend beschreven te hebben dat als je iets doet op het web… het zin heeft om een dreamhost accountje in je lijstje van tools te hebben.

Nog meer korting

update: Ik zag ook nog de optie voor “invites” (ik heb er 5) , als je die gebruikt krijg je $100 korting op 2 jaar hosting en $15 dollar op 1 jaar hosting m.a.w. niet zo zinnig voor 1 jaar hosting (gebruik dan of JAJA of GODUTCH) maar wel voor 2 jaar hosting want dan is de korting nog eens +$3  :)

274317788411
358956425041
521375643414
550950207226
820233799170

Greets, Ed

Tagged with 

One thought on “Gratis hosting die iedereen zou moeten nemen

 1. Had ik dat eerder geweten.. kan ik GODUTCH ook gebruiken als ik al klant ben?

Comments