Oneindige opslag voor $49 per jaar bij Bitcasa doen of niet doen?

imageIk blogde al eerder over Bitcasa, waar je oneindige schijfruimte krijgt voor $99 per jaar. (en een special price: $49 voor eerste gebruikers voor het eerste jaar). Ik ben nu aan het twijfelen of ik gebruik ga maken van deze aanbieding:

  1. De software werkt goed. Ik heb deze nu de afgelopen tijd gebruikt en ik moet zeggen: al mijn gigabytes blijven netjes bewaard, sterker nog, ik kan ook nog eens oudere versies terughalen. Dus qua file opslag is het ideaal en het werkt vrij ok en snel. In tegenstelling tot sommige berichten op het net heb ik zelf geen last van traagheid.
  2. In tegenstelling tot Dropbox zijn de infinite folders ideaal: je pleurt er alles in en de storage is niet je lokale schijf maar  ergens in de cloud. Je moet dus wel altijd connectie hebben, maar thuis heb ik dat ook vrijwel altijd. Onderweg kan ik altijd een paar copietjes maken.
  3. De send to optie is ook ideaal, gelijk aan you-send-it kan ik grote bestanden doormailen of per twitter of facebook sharen.
  4. Het zou betekenen dat alles wat ik op de NAS heb staan wat puur “files” zijn (en dus niet mijn within-household web applicaties) naar Bitcasa kan sturen en het betekent dat ik me nooit meer zorgen hoef te maken over storage problemen. In tien jaar tijd is $99 * 10  = $ 1000 dollar dat is pakweg 750 euro. Gelet op het feit dat ik ook lokaal in RAID moet draaien en schijven moet backuppen is dat absoluut goedkoop. goedkoper dan een volledige NAS met schijven (maar let op het gaat over file storage niet over applicaties runnen op een server) (daar is een NAS wel handig voor).

Maar…

  1. Wat als mijn volume plotseling verdwijnt op Bitcasa en ik er terabytes aan data op heb staan? Thuis heb ik daar volledig controle over, in de cloud niet.
  2. Wat als de service down is en ik een bestand op dat moment echt nodig heb?
  3. Wat als ze plotsklaps failliet gaan?
  4. Wat als ik een operatie wil uitvoeren als “zoek tekst” door alle bestanden? Dat gaat eeuwig duren.

Voor die 1+2+3 is de oplossing simpel: ik koop een externe HD waar ik altijd nog een backup heb staan van datgene wat ik op Bitcasa plaats. Wat ik dan moet bedenken is een goed rsync achtige oplossing om mijn eigen backup en Bitcasa synchroon te houden en bijbehorende logische indeling van folders in groote van 1 terabyte per stuk OF ik moet niet gebruik maken van de Bitcasa infinite drive optie maar louter van de mirroring optie van Bitcasa. Daar moet ik even over nadenken.

Voor 4: ik denk dat ik die optie moet wegstrepen, maar gezien de kosten voordelen… te overzien.

Kortom: ik denk dat ik er voor ga, met een lokale backup op externe HD’s.

UPDATE: ik heb me zojuist aangemeld voor 1 jaar met de special korting voor $ 49. Ik zal binnenkort eens posten welk configuration management plan ik bedacht heb om al die storage enigzins handig in te delen.

Ik kreeg ook een “code” om vrienden 1 maand gratis lid te laten worden: https://my.bitcasa.com/invited/b756447cb32948ccb430add40b90fb62 (voorzover ik weet krijg ik daar verder geen referral fee over)

Tagged with 

2 thoughts on “Oneindige opslag voor $49 per jaar bij Bitcasa doen of niet doen?

  1. Interessant maar ik zoek ook naar een goede integratie met mijn ipad en iphone. Bij mijn weten is er nog geen ipad app en juist daarmee is het handig om snel in documenten te editen of door foto’s te bladeren in de cloud (maar ook offline).

Comments